AMERIČKA POLITIČARKA PITALA ZAŠTO SRBIJA MORA DA SE ODREKNE KOSOVA, Vesna Pešić se javila da je "poduči"

Autor:

Vesti

13.10.2022

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republikanka Lavern Spajser stala je u odbranu Srbije po pitanju Kosova, a onda ju je bivša političarka prozvala neznalicom.

AMERIČKA POLITIČARKA PITALA ZAŠTO SRBIJA MORA DA SE ODREKNE KOSOVA, Vesna Pešić se javila da je "poduči"

Foto: MC.rs, Youtube/Lavern Spicer for Congress

Dokazani srbomrzac i perjanica autošovinizma, Vesna Pešić, koja je inače veoma aktivna kada je reč o "promovisanju" ideje o nezavisnosti Kosova našla se u ulozi predavača američkoj političarki Lavern Spajser.

Foto: Youtube/Lavern Spicer for Congress

Republikanka Lavern Spajser

Naime, Republikanka, koja se ističe najviše po odbrani ugroženih, i svojoj kampanji koja je fokusirana na probleme sa kojima se suočavaju Afroamerikanci, u svetlu trenutnih dešavanja postavila je pitanje, koje se mnogima čini logično i na taj način situaciju sa Srbijom i Kosovom, uporedila sa ukrajinskom krizom.

Spajser je zapravo postavila pitanje koje razotkriva licemerstvo zapadnog sveta.

- Zašto je Srbija morala da preda Kosovo, a Ukrajina ne mora da ustupi ni jedan deo svoje teritorije - zapitala je Spajser svoje pratioce na Tviteru.

Kao odgovor na to, nizali su se različiti komentari, mahom Albanaca, sa brojnih profila koji su imali ili zastavu ili fotografiju lažne države Kosovo uz dvoglavog orla kao profilnu, navodeći da Kosovo nikad nije ni bilo Srpsko, kao i to da da je NATO bombardovanjem Srbije sprečio genocid koji bi Srbi sproveli u Južnoj pokrajini.

U velikom broju besmislenih teza, koje je godinama međunarodna zajednica plasirala u svetu kako bi opravdala bombardovanje Srbije, kao i otimanje Kosova našoj zemlji našao se i komentar državljanke Srbije, koje se potpuno uklopio sa ostalim srbomrzačkim navodima.

Foto: Tviter printscreen

Komentari Pešićeve

Da nevolja bude veća, radilo se o bivšoj političarki i sociološkinja, Vesni Pešić, dobro poznatoj po tome što zagovara prizananje nezavisnosti Kosova.

- Ako ne znaš zašto nikad nećeš ni naučiti - navela je Pešić u komentaru na objavu američke političarke i dodala:

- Rekla sam ti, ako ne znaš ništa o Srbiji, nećeš nikad ni razumeti ništa o Kosovu.

Ovo je izazvalo burnu reakciju na Tviteru, te su Pešićevoj pisali kako bi trebalo da "se stidi svojih godina", kao i da "je na smetlištu srpske političke istorije, gde bi trebalo da se šćućuri i ćuti".

Bivša političarka je i nedavno za medije rekla da bi Srbija trebalo da se pomiri sa time da je Kosovo izgubljeno.

- Što se mene tiče, Kosovo je jedna završena priča, mi samo gubimo vreme - izjavila je pre samo nekoliko dana u emisiji Newsnights na N1 sociološkinja Vesna Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading