ALJBIN KURTI ĆE POBEĆI, KOSOVSKA VLADA U HAOSU: Hoti otvoreno o situaciji na Kosovu!

Autor:

Vesti

08.10.2022

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Vlade tzv Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas da će se sadašnja kosovska vlada uskoro raspasti usled mnogih problema.

ALJBIN KURTI ĆE POBEĆI, KOSOVSKA VLADA U HAOSU: Hoti otvoreno o situaciji na Kosovu!

Foto: Tanjug/Profimedia

Bivši premijer nepriznate države Kosovo i poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti tvrdi da će se prištinska vlada uskoro raspasti, prenosi Tanjug.

Hoti navodi da se trenutna kosovska vlada bori sa mnogim problemima i da se nalazi u nezavidnoj situaciji. Dodao je da će sadašnji premijer Kosova Aljbin Kurti pobeći sa vlasti, a kao koren problema navodi to što vlast nije imala razumevanja za građane.

Nekadašnji kosovski premijer objasnio je da se trenutna vlast bori sa finansijskim problemima i da će ovu godinu najverobatnije završiti sa suficitom u svom budžetu. 

- Ta vlast koja se diči suficitom ne razume potrebe građana. Pored ostalih, kao rezultat stagnacije kapitalnih investicija u privatnom sektoru, imamo oko 300 miliona evra manje- navodi Hoti. 

On takođe tvrdi da je određeni broj kapitalnih investivcija blokiran samo zato što su ugovore potpisale prethodne vlade. 

- Ovo je možda tačno, s obzirom na diskurs koji koriste za prošle vlade, nazivajući ih režimima- objasnio je Hoti.

Podsetimo, Aljbin Kurti nije poznat ni po smirivanju tenzija u regionu Zapadnog Balkana, a nedavno je naveo četiri razloga zbog kojih bi moglo da dođe do sukoba između Republike Srbije i nepriznate države Kosovo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading