BEZBEDNOST SRBA NA KOSOVU PONOVO UGROŽENA: Kancelarija za KiM povodom napada Albanaca na srpski autobus

Autor:

Vesti

22.09.2022

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj je prijavljen policiji, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja je najoštrije osudila taj čin.

BEZBEDNOST SRBA NA KOSOVU PONOVO UGROŽENA: Kancelarija za KiM povodom napada Albanaca na srpski autobus

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Dva mladića albanske nacionalnosti pratila su danas Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena, a na autobus BG registarskih oznaka, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu.

Kancelarija za KiM je u saopštenju pozvala bezbednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi izgrednike koji su ugrožavali slobodu kretanja Srba iz Planjana.

- Očigledno je da se radi o nastavku organizovanog pritiska na Srbe, koji ima za cilj da izazove nemir, strah i nesigurnost kod srpskog stanoništva na Kosovu i Metohiji. I dok predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu maksimalne napore da u se našoj južnoj pokrajini očuva mir i stvore uslovi za zajednički život i međusobno poverenje između Srba i Albanaca, ugrožavanje sloboda srpskog naroda je svakodnevno - navodi Kancelarija za KiM.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Aleksandar Vučić

Sve to, kako je saopšteno, izaziva zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da se radi o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu.

- Vlada Republike Srbije će istrajati u nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji očuva mir i uspostavi sigurnost i bezbednost za sve građane, uprkos pretnjama i provokacijama koje sada već svakodnevno dolaze iz Prištine, ali će isto tako istarajati i u nameri da zaštiti svoje sunarodnike i da im obezbedi normalan život - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading