TURSKI MEDIJI BRUJE O ERDOGANOVOJ POSETI SRBIJI! Sastanak dva predsednika na svim naslovnim stranama! (FOTO)

Autor:

Vesti

08.09.2022

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jučerašnji susret turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića glavna je vest u svim današnjim turskim medijima.

TURSKI MEDIJI BRUJE O ERDOGANOVOJ POSETI SRBIJI! Sastanak dva predsednika na svim naslovnim stranama! (FOTO)

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Susret dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, preneli su, osim elektronskih, i svi štampani mediji i istakli na naslovnim stranama. 

Ovo samo govori koliko je Erdoganova poseta bila važna za, kako su predsednici juče istakli, učvršćivanje srpsko-turskih odnosa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se juče turskom predsedniku na poseti i istakao da smo podigli odnose na najviši nivo u "istoriji naših zemalja".

Za nas je to uvek velika čast i posebna privilegija. Verujem da smo rezulatima pokazali da smo odnose podigli na veoma visok nivo, najviši u savremenoj istoriji. Uspeli smo da trgovinsku razmenu sa nivoa ispod jedne milijarde podignemo na gotovo dve i po, sa velikim skokom ove godine. Verujem da smo na dobrom putu da trgovinska razmena dostigne pet milijardi evra - rekao je Vučić, dok se predsednik Turske zahvalio Vučiću na gostoprimstvu i naveo da su razgovori bili izuzetno plodni.

- Tokom razgovora smo se dotakli detaljno naših pitanja i zaista smo se posvetili koracima koje ćemo preduzeti u budućem periodu. Kada je reč o dešavanjima u BiH, razmenili smo stavove o regionalnim i međunarodnim pitanjima. Naši odnosi sa Srbijom, koji su na odličnom nivou, dalje se razvijaju svakog dana i protokol koji je upravo potpisan u vezi sa putovanjima i korišćenjem samo ličnih karata dalje će unaprediti naše odnose do novog nivoa i od ove godine od Srbije do naše zemlje došlo je 300.000 turista - rekao je Erdogan i dodao:

 

 

- Ove godine iz Srbije do naše zemlje došao je ogroman broj turista, pošto sada u Tursku može da se uđe bez lične karte taj broj će se samo povećati.-

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je bio domaćin predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, koji je boravio u zvaničnoj poseti Srbiji.

Zvaničnici Srbije i Turske juče su, u prisustvu dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, potpisali i niz sporazuma kojima se produbljuje saradnja između dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading