SRBI masovno bacaju TALOG OD KAFE, ali da znaju koliko i za šta je koristan, PAKOVALI BI GA U ZAMRZIVAČ!

Autor:

Lifestyle

08.09.2022

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo nekoliko saveta kako možete da iskoriste talog od kafe.

SRBI masovno bacaju TALOG OD KAFE, ali da znaju koliko i za šta je koristan, PAKOVALI BI GA U ZAMRZIVAČ!

Foto: Printskrin/Youtube/Kruna VD

Kafa je jedan od omiljenih napitaka ne samo Srba, već i stanovnika celog sveta, ali dobra većina baca talog, ili soc od kafe, nakon pripreme ili ispijanja.

Kada budete čuli za šta se on sve može iskoristiti, sigurno smo da to više nikad nećete uraditi.

On ima primenu u baštama, ali i u izradi domaće kozmetike.

Njime najpre možete nađubriti baštu - većina zemljišta ne sadrži sve što je neophodno za rast biljaka. Kafa sadrži nekoko minerala za razvoj biljaka kao što su magnezijum, kalijum, azot, gvožnje, hrom... Korišćenjem taloga možete privući i crve koji su veoma korisni svakoj bašti. Potrebno je samo da talog od kafe ravnomerno rasporedite oko biljaka.

Takođe, uz pomoć taloga od kafe možete oterati štetočine i insekte. Miris kafe je odbojan za većinu kućnih insekata, kao što su mravi, komarci, puževi, bubašvabe i mnogi drugi. Sve što treba da uradite je da stavite posudu sa talogom kafe na pod.

Najbolja bi bila mlevena kafa, jer će aroma biti jača. Takođe možete staviti malo kafe u šampon za kućne ljubimce kao prirodni repelent za krpelje i buve. Jednostavno, možete samo utrljati u kruzno soc od kafe i posle dva sata okupati svog ljubimca.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Kengur

08.09.2022 13:46

Da znate ista o poljoprivredi i basti uopste znali bi ste da nije dobro sipati soc u zemlju jer stvara kiselu sredinu...samo lupate, ne prestajete...

Odgovori 16 15
rade

09.09.2022 08:01

Biljke i vole nesto kiseliju zemlju