PRESUDA NEDELJKOVIĆU PRIMER ŽESTOKE MRŽNJE: Nikola je osuđen bez ijednog materijalnog dokaza!

Autor:

Vesti

06.09.2022

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković žestoko reagovao na presudu Nedeljkoviću, koji je osuđen na osam meseci zbog navodnog izazivanja etničke mržnje.

PRESUDA NEDELJKOVIĆU PRIMER ŽESTOKE MRŽNJE: Nikola je osuđen bez ijednog materijalnog dokaza!

Foto: KosovoOnline

- Drakonska kazna od osam meseci zatvora koju je prištinsko pravosuđe danas izreklo čestitom mladiću Nikoli Nedeljkoviću (20) primer je žestoke mržnje prema svemu srpskom i opsesivne želje Aljbina Kurtija da utamničenog drži mladića od 20 godina samo zato što nosi srpsko ime i prezime - navodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.

Podsetimo, danas je Osnovni sud u Prištini osudio Nikolu Nedeljkovića, koji je uhapšen 28. juna na Gazimestanu, na osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje.

Kako Petković navodi osuđen je samo zbog toga što je želeo da obeleži Vidovdan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM

- Nikola je osuđen bez ijednog jedinog materijalnog dokaza, a na osnovu iskaza lažnih svedoka, samo zato što je želeo da obeleži Vidovdan i ponese srpsku trobojku. Iako je Priština pokušavala da natera Nikolu da prizna navodnu krivicu u zamenu za blažu kaznu, Nikola ni u jednom trenutku nije poklekao, jer se držao jedino ispravnog stava da to što se slikao sa svojom srpskom zastavom nikada ne može biti krivično delo, već naprotiv, pitanje je ponosa i rodoljublja - zaključuje Petković i dodaje:

- Nikoli je namerno izrečena kazna od osam meseci zatvora, da bi ga Priština držala u zatvoru sve do početaka naredne godine, iako je reč o potpuno nevinom mladiću. Ova današnja skandalozna presuda slika je i prilika pravosuđa u Prištini, čija je jedina funkcija pritisak i iživljavanje nad Srbima.

Kako ističe direktor Kancelarije za KiM o ovoj sramnoj presudi obavestio je i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka, zahtevajući da se Prištini pošalje jasna poruka da je ovakvo pravno iživljavanje nad jednim mladićem, studentom, humanitarcem nedopustivo i da se Nikola odmah pusti na slobodu.


- Njegova porodica - dve sestre, otac i majka snažno su potreseni ovakvom presudom, u šta sam se uverio i kroz razgovorom sa njima odmah nakon izricanja presude. Preneo sam im da će Kancelarija za KiM nastaviti da pruža punu pravnu podršku kako Nikoli, tako i njima u svakom pogledu i da nećemo stati dok se Nikola ne vrati bezbedno u njihov zagrljaj - zaključio je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading