TAJKUNSKI MEDIJI POBRKALI LONČIĆE: Od montaže epizode serije "Rik i Morti" napravili senzaciju, ispali smešni!

Autor:

Vesti

06.09.2022

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Jutjubu osvanula jedna epizoda naučnofantastične serije od koje su fanovi napravili "sprnju", na Novoj S to shvatili bukvalno i izveštavali u emisiji "Pregled dana".

TAJKUNSKI MEDIJI POBRKALI LONČIĆE: Od montaže epizode serije "Rik i Morti" napravili senzaciju, ispali smešni!

Foto: Youtube printscreen

Da nije tragično, bilo bi komično to što je neko mislio da je istraživačko novinarstvo kada "iskopaš" jeftinu montažu sa Jutjuba i prikažeš je kao relevantan izvor informacije.

Naime, u emisiji “Pregled dana” emitovan je snimak koji su novinari Nove S pronašli na društvenim mrežama, i koji je predstavljen kao da je deo američke naučnofantastične komične serije “Rik i Morti”, a u kome se ističe da se Srbija spominje u jednoj od epizoda pomenute serije, i to u negativnom kontekstu.

Ono što je prava istina jeste da su, u nedostatku osnovnih sposobnosti pronalaženja izvora snimka, odnosno autora, pokazali koliko mogu da se obrukaju, te i ubede javnost da se ceo svet smeje Srbiji.

Novinar Pregleda dana je potpuno ozbiljno tvrdio:

Na bilbordima se vidi čovek sa naočarima kako se obraća sa ružičaste televizije, osnovna škola Tesla Đoković i fakultet pravi ne privatni nalazi se u zgradi u kojoj je i kazino, prodavnica marihuane zove se Jovanjica, a evo kako su se Rik i Morti proveli u baru Guslar.

Takođe, prava istina jeste da u demokratskoj i slobodnoj državi kakva je Srbija domaći autori imaju slobodu da stvaraju, a tajkunski mediji idu ka tome da svaki vid slobode ispolitizuju i okrenu protiv države u kojoj žive.

Ovaj njihov gaf naišao je na podsmeh na društvenim mrežama uz komentare “koliko blamiranja samo zato što je novinare Nove S mrzelo da provere ko je autor videa”.

Bilo je i komentara da bi autori ove serije mogli da podnesu tužbu zbog ovoga, što je dovoljan dokaz koliko daleko tajkunski mediji mogu da idu da bi uništili ugled naše države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading