KLJUČNI SASTANAK U NEMANJINOJ 11! Tema: Evroprajd!

Autor:

Vesti

01.09.2022

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Vlade Srbije i Evroprajda pokušavaju da rešenje za Paradu ponosa zakazanu za 17. septembrar.

KLJUČNI SASTANAK U NEMANJINOJ 11! Tema: Evroprajd!

Foto: Vlada Srbije

- Ideja je da se pokuša da se razgovorima nađe eventualno rešenje za održavanje Parade ponosa, zakazane za 17. septembar, kao i da se predoče okolnosti u kojima se Srbija u ovom trenutku nalazi - navodi Blic pozivajući se na izvore iz Nemanjine 11.

Podsetimo, pritisci na Beograd da se šetnja održi kulminirali su kada se u sve uključio i američki šef diplomatije Entoni Blinken.

Pozivamo Srbiju da ostane privržena odluci da bude domaćin EvroPrajda 2022. LGBTKI+ prava su ljudska prava - napisao je Blinken, dodajući da je sloboda mirnog okupljanja i izražavanja "suštinske komponente zdrave demokratije".

Sa druge strane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je poručio da je oko Evroprajda država donela odluku i da je neće menjati.

- Može da me zove i Džozef Bajden, Putin, Zelenski… nema promene. Tako se država ponaša. Država meri bezbroj puta, a kada preseče, odluke države se poštuju - naglasio je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading