POSTAVLJENI DISKLAJMERI NA ADMINISTRATIVNIM PRELAZIMA! Evo šta piše na njima!

Autor:

Vesti

31.08.2022

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na svim carinskim punktovima na administrativnim prelazima od jutros su na vidnim mestima postavljeni disklejmeri, odnosno obaveštenja u kojima se objašnjava da se omogućavanje korišćenja ličnih karata izdatih od strane Prištine vrši isključivo iz praktičnih razloga, radi omogućavanja slobode kretanja i da se to ne može tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

POSTAVLJENI DISKLAJMERI NA ADMINISTRATIVNIM PRELAZIMA! Evo šta piše na njima!

Foto: Danijel Kokanović

Kako prenosi portal Kosovo onlajn, u disklejmerima se navodi i da korišćenje ličnih karata koje je izdala Priština ne može da se tumači kao pristanak Beograda na odstupanje od Rezolucije SB UN 1244.

Disklejmeri su postavljeni dan uoči početka primene novog režima i dvojezični su - napisani su na srpskom i engleskom jeziku.

Disklejmer na srpskom je dimenzija 50x70, a odmah pored njega je i na engleskom istih dimenzija.

Beograd i Priština postigli su dogovor o ličnim dokumentima, prema kojem Beograd ukida dokumenta za vlasnike ličnih karata koje su izdale privremene prištinske institucije, dok ih Priština neće uvoditi za građane sa ličnim kartama Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading