ISTORIJSKI SASTANAK U PALATI SRBIJA: Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, obraćanje šefa države u 13.30!

Autor:

Vesti

21.08.2022

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, trenutno je na sastanku sa predstavnicima Srba sa Kosova, a potom će se u 13.30 obratiti naciji posle još jednih neuspelih pregovora o statusu Kosova.

ISTORIJSKI SASTANAK U PALATI SRBIJA: Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, obraćanje šefa države u 13.30!

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je u četvrak iz Brisela, gde je učestvovao u razgovorima Beograda i Prištine, da je to bio težak dan za Srbiju i naglasio da će nastaviti da se bori za mir i stabilnost.

- Težak dan je za nama, bio je težak dan za sve građane i celu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno završen, ali se uzdržavam od drugih komentara jer se nadam da je moguće da nekim čudom da postignemo kompromisno rešenje. Zato ću nastaviti da se borim za mir i stabilnost - saopštio je Vučić u video-obraćanju na Instagram nalogu “budućnostsrbije.av”.

Kako je ranije, posle razgovora srpske delegacija u Briselu u okviru dijaloga sa Prištinom, najavio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, današnje obraćanje Vučiha biće “jedno od najznačajnijih predsednikovih obraćanja javnosti”.

- Mislili smo da je moguće postići kompromis. Niko se neće danas obraćati iz naše delegacije - rekao je Petković novinarima, posle sastanka u okviru dijaloga sa Prištinom na najvišem nivou, prvog posle više od godinu dana, kojem su posredovali zvaničnici EU Miroslav Lajčak i Žozep Borelj, koji je i rekao da su pregovori između Beograda i Prištine propali..

- Srbija je u Briselu imala dva predloga vezano za lične karte i registarske tablice - rekao je Petković i precizirao da su oba prihvaćena i potpisana 2011. godine.

Kruti je sve odbio, rekao je Petković i naveo da Aljbin Kurti u Brisel nije došao da razgovara, već iz nekih drugih razloga.

Dodao je da će predsednik govoriti upravo o tome – ponašanju Kurtija u Briselu, kao i o aktuelnoj situaciji, dijalogu, predlozima.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ana

21.08.2022 10:56

Zašto nema prenosa istorijskog sastanka?