NATO raspoređuje trupe duž puteva na severu Kosova i Metohije!

Autor:

Vesti

19.08.2022

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Žozep Borel je u četvrtak rekao da nažalost, nije postignut dogovor, ali da to nije kraj priče.

NATO raspoređuje trupe duž puteva na severu Kosova i Metohije!

Foto: kosovo-online.com

Američke trupe u okviru NATO-a raspoređene su duž glavnih puteva na severu Kosova i Metohije nakon neuspeha pregovora u Briselu, javlja Asošijeted pres.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je u četvrtak posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu da „nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče“.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je u petak da su, iako su mnogi razočarani što juče u Briselu nije bilo napretka u dijalogu Beograda i Prištine, rezultat tih razgovora ipak pozitivan.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kazao je da će se predsednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti povodom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u nedelju u 13.30 iz Palate Srbija.

Vučić je odložio obraćanje upravo zbog toga što ne može da se pomiri sa tim da imamo sukobe na Kosovu, da nemamo rešenje, i danonoćno radi na iznalaženju rešenja – kazao je Petković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Bonus video:

 

Komentari (0)

Loading