JUČE JE BIO TEŽAK DAN! Petković o dijalogu u Briselu: DALI SMO SVE OD SEBE!

Autor:

Vesti

19.08.2022

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije, ne može da se pomiri s tim da nemamo rešenja, da imamo sukobe na KiM i zato ceo jučarašnji dan, a i danas, radi na iznalaženju rešenja, navodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

JUČE JE BIO TEŽAK DAN! Petković o dijalogu u Briselu: DALI SMO SVE OD SEBE!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

- U nedelju će predsednik govoriti o svemu, dijalogu, predlozima, ponašanju Aljbina Kurtija, kao i našom željom da pre svega sačuvamo mir i stabilnost, živote naših građana na KiM - kazao je Petković.

Ukazao je da je još iz Brisela Vučić zakazao sastanak sa političkim predstavnicima sa KiM, za nedelju u 11 časova u Palati Srbije.

Naveo je i da je jučerašnji dan u Briselu bio izuzetno težak, i da se delegacija Beograda, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem borila za mir, i za pronalaženje rešenja.

- Jučerašnji dan je bio izuzetno težak. Ne možemo da kažemo da je dan bio uspešan, ali dali smo sve od sebe da se izborimo za mir i da nastavimo razgovore kako bismo išli u pravcu kompromisnog rešenja - rekao je Petković.

Kazao je i da je ponosan na način na koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče branio poziciju srpskog naroda i tragao za kompromisnim rešenjem, kako bi sačuvao mir i na miran i mudar način odgovarao predstavnicima međunarodne zajednice i Aljbinu Kurtiju, iako su razgovori juče bili neuspešni.

- Imamo predsednika koji se iskreno, posvećeno i odlučno borio za srpske interese, za interese srpskog naroda, i očuvanje mira na Zapadom Balkanu - rekao je Petković.

Dodao je da su i brojni predstavnici medjunarodne zajednice priznali da je delegacija Beograda bila posvećena, tragala za rešenjima, i da su svi jasno uvideli koliko je Beograda bio konstruktivan, izlazio sa predlozima i rešenjima i bio spreman da za dogovor, dok nije postojala nikakva spremnost i potuno odbijanje Prištine, odnosno Kurtija.

- Vučić je vodio računa da sve vreme, kao i svi članovi tima ostanu mirni i staloženi, iskljuučivo posvećeni pronalaženju rešenja, da ne dozvolimo ni u jednom trenutku da nas Kurti isprovocira, a bilo je i takvih momenata - rekao je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading