Zaštitnik građana pokrenuo postupke kontrole rada nadležnih u slučaju silovanja u Alibunaru

Autor: Republika

Hronika

19.08.2022

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić oglasio se povodom monstruoznog događaja u Alibunuru, kada je unuk pretukao a potom i silovao svoju babu.

Zaštitnik građana pokrenuo postupke kontrole rada nadležnih u slučaju silovanja u Alibunaru

Foto: Tanjug

Pašalić je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu saznanja iz medija o postojanju sumnje da je sedamnaestogodišnjak iz Alibunara tokom proteklog vikenda u porodičnoj kući pretukao i silovao svoju sedamdesetjednogodišnju baku koja mu je bila staratelj, pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u Alibunaru.

Postupak je pokrenuo i prema Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstvu unutrašnjih poslova – PU za grad Pančevo-PS Alibunar.

Zaštitnik građana je od CSR Alibunar zatražio da ga obavesti o svim okolnostima slučaja i koje mere je centar preduzimao posebno u zaštiti žrtve, s obzirom na to da je po pisanju medija ona dve sedmice ranije prijavila nasilno ponašanje unuka i zatražila pomoć od centra.

Dalje, potrebno je da Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova izvrši stručni nadzor nad radom organa starateljstva u ovom slučaju.

Od MUP-a je zatražena informacija da li je ranije bilo prijava nasilja u toj porodici i koje mere je policija preduzimala u zaštiti žrtve nasilja, kao i koje mere je preduzela nakon saznanja o slučaju.

Zaštitnik građana je za izjašnjenja kontrolisanih organa dao rok od 15 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading