MOMIROVIĆ OBIŠAO RADOVE U LAJKOVCU: Ministarstvo u 30 lokalnih samouprava gradi najmoderniju ekološku infrastrukturu

Autor:

Vesti

13.08.2022

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je jedan veliki i avangardan ekološki projekat, jer mi trenutno gradimo na području 30 lokalnih samouprava najmoderniju kanalizacionu infrastrukturu i kolektorska postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na izgradnji komunalne infrastrukture u opštini Lajkovac.

MOMIROVIĆ OBIŠAO RADOVE U LAJKOVCU: Ministarstvo u 30 lokalnih samouprava gradi najmoderniju ekološku infrastrukturu

Foto: Republika

- Uradili smo veliki posao do sada na teritoriji opštine Lajkovac. Izgradili smo 10 kilometara kanalizacione infrastrukture tako da smo u samoj završnici radova gde pripremamo asfaltiranje - istakao je Momirović.

Ministar Momirović dodao je da se samo u Lajkovcu radi na 4 ili 5 različitih lokacija u koje investira Vlada sa ciljem da potpuno promeni ekološku sliku na teritoriji širom naše države.

- Na teritoriji cele države biće završeno do kraja septembra oko 300 kilometara kanalizacione infrastrukture, a planiramo do kraja godine da pustimo u rad 4 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ekološki projekti su zaista najvažniji projekti za Republiku Srbiju - zaključio je Momirović.

Republika

Foto: Republika

 

 

Obilasku radova na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Lajkovac u okviru projekta „Čista Srbija“ prisustvovao je i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, koji je tom prilikom potvrdio da se radovi odvijaju planiranom dinamikom u skladu sa vremenskim uslovima i zahtevima na terenu. 

- Veoma sam ponosan da je opština Lajkovac deo projekta Čista Srbija, koji sigurno jeste jedan istorijski projekat koji se tiče ekologije i sigurno da će se ovim projektom mnogo poboljšati uslovi za život u opštini Lajkovac - rekao je Živković.

U opštini Lajkovac u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 33 kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda koja obuhvataju 10.100 stanovnika. Vrednost investicije u izgradnju komunalne infrastrukture u opštini Lajkovac je 15,3 miliona evra.

Izvođač radova je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Biciklista

13.08.2022 13:45

Ako ovaj bude i dalje ministar i soli nama pamet koji smo 50 godina u struci u roku završio gf i od tada do grla u struci i dan danas i ovaj p@@@pevac da mi lupeta a Šumarac nas totalno rasturao na stručnom ispitu to je potpuna degradacija građevinske struke.