DONETA ODLUKA, TUŽILAŠTVO PRESEKLO: Advokat podneo krivičnu prijavu protiv ministra, OVO JE EPILOG!

Autor:

Vesti

22.07.2022

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu advokata Aleksandra Olenika koju je podneo protiv Ministra unustrašnjih poslova Aleksandra Vulina jer je 17. jula 2022. godine u izjavi objavljenoj na sajtu MUP-a komentarisao odluku hrvatske vlade da zabrani predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću posetu Jasenovcu i da se pokloni uspomeni na žrtve NDH.

DONETA ODLUKA, TUŽILAŠTVO PRESEKLO: Advokat podneo krivičnu prijavu protiv ministra, OVO JE EPILOG!

Foto: Tanjug

Tužilaštvo smatra da se u radnjama prijavljenog ne stiču elementi bića prijavljenog krivičnog dela - Povreda ugleda strane države ili međunarodne organizacije iz člana 175 stav 1, jer u njegovim radnjama nema protivpravnosti.

Pomenuto saopštenje ministra Vulina dato je u okviru političke delatnosti, sa političke funkcije u okviru izvršne vlasti, kao vid političkog neslaganja sa odlukom predstavnika izvršne vlasti strane države.

Republika

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

 

Pri tome, tužilaštvo smatra da okolnosti pod kojima je dato saopštenje ne ukazuju na nameru omalovažavanja druge države, već da izlaganje ima kritički osvrt na istorijske činjenice koje ministar Vulin dovodi u vezu sa aktuelnim političkim pitanjem i tenzijama u odnosima dve države, konkretno, odnos sadašnjih političkih aktera u Hrvatskoj prema zločinima počinjenim tokom II svetskog rata na teritoriji tadašnje NDH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ISTINA

22.07.2022 08:05

Taj advokat sto ne podnosi prijave tuzilastvu za stvarne antisrpske radnje ili namere izvesnih lica kao sto su: Canak,film reditelj Markovic,Ceda Jovanovic,Natasa Kandic,Haradinaj,Taci....To je antisrpski element u Srbiji i treba mu oduzeti licencu u najmanju ruku!!!!

VT

22.07.2022 09:16

Ministar Vulin je uvek u pravu, bez obzira šte kaže!