"NAJVEĆI BROJ ŽRTAVA SU BILI SRBI"! "Simon Vizental" pozvao Hrvatsku da hitno poništi odluku o zabrani da Vučić poseti Jasenovac! "NESHVATLJIVO I SUROVO"!

Autor:

Vesti

17.07.2022

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Zabraniti predsedniku Srbije da oda poštu žrtvama je surova, neshvatljiva mera, navedeno je u pismu.

"NAJVEĆI BROJ ŽRTAVA SU BILI SRBI"! "Simon Vizental" pozvao Hrvatsku da hitno poništi odluku o zabrani da Vučić poseti Jasenovac! "NESHVATLJIVO I SUROVO"!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Centar "Simon Vizental" pozvao je danas hrvatsku vladu da poništi odluku, kojom je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabranjeno da poseti koncentracioni logor Jasenovac.

U pismu, koje je direktor za istočnoevropske poslove centra "Simon Vizental", istoričar Holokausta Efraim Zurof uputio hrvatskoj ambasadorki u Izraelu Veseli Mrđen Korać, ukazuje se na potencijalne negativne posledice takve odluke i upozorava da tako "surova i neshvatljiva mera" može samo da pogorša tenzije između Beograda i Zagreba", navodi se u saopštenju ovog centra.

Zurof je u pismu naveo da pretpostavlja da je hrvatska vlada potpuno svesna činjenice da su najveći broj žrtava u Jasenovcu činili Srbi.

- Zabraniti predsedniku Srbije da oda poštu žrtvama je surova, neshvatljiva mera koja samo može da pogorša tenzije između Srbije i Hrvatske - navodi se u pismu Zurofa.

Zurof je zatražio od hrvatske ambasadorke u Izraelu da preda pismo odgovornim vlastima u Zagrebu i pozove ih da nađu način da isprave, kako je ocenio, "njihovu nemudru i nesrećnu odluku".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
TADEJ

18.07.2022 06:58

Hrvati trebaju da se stide svoje odluke!