ŠARL MIŠEL PRED SAMIT: Zapadni Balkan je prioritet Evropske unije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.06.2022

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodi da je ovo važan sastanak.

ŠARL MIŠEL PRED SAMIT: Zapadni Balkan je prioritet Evropske unije

Foto: Tanjug

Šarl Mišel

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel istakao je danas, pred Samit EU, da se Evropska unija nalazi pred odlučujućim trenutkom, geopolitički važnim, pošto će biti donete odluke u korist stabilnosti i prosperiteta.

Izrazio je uverenje da će na Samitu EU biti doneta odluka o statusu kandidata za Ukrajinu i Modlaviju, kao i jasna evropska perspektiva za te dve zemlje i Gruziju.

- Imamo važan sastanak sa liderima Zapadnog Balkana, i postoji želja da unesemo novu energiju u naš proces. Imamo trenutno problem u Bugarskoj i pokušavamo da stavimo predloge na sto da bi bili u mogućnosti da što pre otpočnemo pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom. To nam je sada glavni prioritet i učinićemo sve da u tome napredujemo - rekao je Mišel novinarima.

Kazao je i da su svi napori koje je BiH preduzela na putu u EU imali pozitivne efekte na smanjenje tenzija i da će EU učiniti sve da institucije te zemlje budu funkcionalne.

- Ovaj samit je od geopolitičkog značaja, jer ćemo doneti odluke u korist stabilnosti i prosperiteta. Zapadni Balkan je prioritet za nas i angažovaćemo se da unesemo novu energiju u proces integracije - naglasio je Mišel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading