Aljbin Kurti na meti Agencije za borbu protiv korupcije! Izvučen iz bubnja! Prijavio ušteđevinu od 400 evra, kao i da živi u tuđoj kući koju plaća 250 evra mesečno!

Autor:

Vesti

15.06.2022

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti je, inače, Agenciji prijavio da ima ušteđevinu od 400 evra, kao i da živi u tuđoj kući koju plaća 250 evra mesečno!

Aljbin Kurti na meti Agencije za borbu protiv korupcije! Izvučen iz bubnja! Prijavio ušteđevinu od 400 evra, kao i da živi u tuđoj kući koju plaća 250 evra mesečno!

Foto: Youtube/ATV

Premijeru Aljbinu Kurtiju i predsedniku parlamenta Glauku Konjufci biće proverena imovina, nakon žrebanja koje je danas izvršeno u Kosovskoj agenciji za borbu protiv korupcije.

Putem ždrebanja je odlučeno kojim će se visokim javnim funkcionerima i zvaničnicima kosovskih institucija koji su u obavezi da podnesu prijavu svoje imovine i prihoda, izvršiti detaljna kontrola.

Ova radnja je utvrđena Zakonom o agenciji i borbi protiv korupcije.

Pored dvojice visokih zvaničnika, kontroli će biti podvrgnuti  i pojedini ministri, poslanici, gradonačelnici opština i drugi koji podležu obavezi prijavljivanja imovina i prihoda.

- Od ukupnog broja visokih javnih funkcionera koji su bili u obavezi da prijave imovinu, 4.684 visoka državna funkcionera prijavila su imovinu u redovnom zakonskom roku, 50 funkcionera prijavilo je imovinu nakon redovnog zakonskog roka, dok 14 od njih to nije učinilo - kazao je Bulješkaj.

Istovremeno, agencija je na svojoj veb stranici objavila obrasce prijave imovine za sve koji su tu uradili.

Kurti je, inače, Agenciji prijavio da ima ušteđevinu od 400 evra, njegova supruga oko 23.000, kao i da živi u iznajmljenom stanu koji plaća 250 evra mesečno. Prijavio je i ženin stan, vredan 400.000 evra koji je navodno isplaćen iz kredita (290.000 evra).

Premijer Kosova je kao godišnji prihod prijavio 12.903 evra, dok njegova supruga ima godišnji prihod od 39.200 evra.

Glauk Konjufca je Agenciji prijavio da poseduje tri stana, vikendicu i zemljište čija je vrednost procenjena na 325.100 evra. Naveo je da se dva stana vode na njegovo ime, jedan stan i zemljište je na ime njegovih roditelja, dok je vikendica zajednička svojina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
dragan

15.06.2022 17:52

jadno siroce....dat cu mu ja jos 100 pa da ima 500