TOTALNI RASPAD - PLJUŠTE OPTUŽBE NEKADAŠNJIH SARADNIKA! Jeremić: Đilas lažirao istraživanja uoči izbora

Autor:

Vesti

14.06.2022

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, žestoko je napao Dragana Đilasa, lidera SSP i doskorašnjeg partnera u koaliciji Ujedinjeni za pobedu Srbije, i praktično ga optužio da je lagao i nameravao da mu otme partiju.

TOTALNI RASPAD - PLJUŠTE OPTUŽBE NEKADAŠNJIH SARADNIKA! Jeremić: Đilas lažirao istraživanja uoči izbora

Foto: Tanjug

Dragan Đilas i Vuk Jeremić

Jeremić je, naime, kazao da je Đilas, uoči održanih proteklih izbora, sistematski lažirao istraživanja da bi te nameštene brojeve koristio kao argument da se SSP proglasi najvećom strankom opozicije, te da bi tako preuzeo potpunu kontrolu nad zajedničkom kampanjom.

Đilas je i na skandalozan način, ocenio je Jeremić, kandidovao Zdravka Ponoša, inače nekadašnjeg potpredsednika Narodne stranke, za predsednika Srbije - tajno i bez znanja NS u nameri da je preuzme ili oslabi.

Priznao je da je i savez Ujedinjeni maltene jedva sklopljen, te odbio opciju da opet napravi sličnu grešku ili da ga Đilas prevede žednog preko vode.

Ta koalicija se, inače, raspala neposredno posle izbora i NS će imati samostalni poslanički klub u novom sazivu Skupštine Srbije.

Republika

Foto: ATA Images

Zdravko Ponoš

Upitan da li postoji mogućnost da na narednim izborima nastupi u koaliciji sa SSP, Jeremić je kazao da u NS sve važne odluke donosi Predsedništvo "nakon demokratske rasprave u kojoj krajnji ishod nije unapred poznat niti nužno identičan stavu predsednika stranke":

- Nakon jedne takve rasprave pre poslednjih izbora doneli smo, tesnom većinom glasova, odluku da sačuvamo jedinstvo opozicije uprkos skandaloznom načinu na koji je Dragan Đilas kandidovao Zdravka Ponoša za predsednika Srbije. Imajući u vidu njihov nagli zaokret kada je reč o predizbornim obećanjima, kao i ponašanje nakon izbora, prilično sam skeptičan po tom pitanju.

Jeremić je kazao da je savez Ujedinjeni i pre i posle izbora napravio mnogo grešaka, "ali prva velika greška je bila besprizorno nametanje kandidature Ponoša od SSP, što je inače mesecima u potaji planirano bez znanja rukovodstva NS, s ciljem da se ona preuzme ili oslabi":

- To se, srećom, nije dogodilo, ali ta zavera je nanela štetu na duže staze. Druga velika greška je bilo to što je Dragan Đilas sistematski lažirao istraživanja javnog mnenja i te brojeve koristio kao argument da se SSP proglasi najvećom strankom opozicije i preuzme potpunu kontrolu nad zajedničkom kampanjom.

Od Đilasa nismo dobili komentar na Jeremićeve prozivke. Na pozive i poruku Srpskog telegrafa do zaključenja broja nije odgovorio.

Nikad više uvređena mlada

Nakon ove ispovesti Jeremić je na Tviteru upitan kad će prestati da se ponaša kao uvređena mlada, na šta je odgovorio:

- Nismo uvređena mlada. Ali stvari treba nazvati pravim imenom, inače će nas isti ljudi iznova prevoditi žedne preko vode.

Kada mu je isti tviteraš uzvratio da se to neće desiti ukoliko s Đilasom ne bude sklapao koalicije, Jeremić je poručio da u "budućnosti neće ponavljati greške".

Deđanski: Tek će biti prljavština

Analitičar Stevica Deđanski nije iznenađen Jeremićevim navodima o Đilasu. Naprotiv, očekuje da će ih u narednom periodu biti sve više:

- Ispostavlja se sada da je tačno ono što su mnogi analitičari govorili uoči izbora - da se u Ujedinjenoj opoziciji "slažu" kao rogovi u vreći i da jedni druge lažu, kao i da su sva njihova istraživanja lažna jer nikad niko nije naveo izvore tih navodnih analiza. Tek će da isplivavaju njihove prljavštine jer će tako pokušati samostalno da zadobiju mesto na političkoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading