VUČIĆ SA SIJARTOM: Bliža saradnja u energetici i zajednički infrastrukturni projekti

Autor: Republika

Vesti

10.06.2022

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnjih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, a tema su bili između ostalog i snabdevanje gasom, kao i odgovorna saradnja ove dve zemlje.

VUČIĆ SA SIJARTOM: Bliža saradnja u energetici i zajednički infrastrukturni projekti

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podelio je na svom zvaničnom Instagram nalogu fotografije sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom, sa kojim je obavio razgovore o regionalnoj situaciji i istakao potrebu za još bližom saradnjom, naročito u oblasti energetike i zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i o konkretnim koracima u cilju njihove realizacije.

- Posebno smo razmatrali pitanja tranzitnih kapaciteta, kao i snabdevanja gasom i konstatovali nesmetani tranzit energentima između naše dve zemlje kao još jedan dokaz izuzetne, odgovorne i prijateljske saradnje Srbije i Mađarske - naveo je Vučić ispod fotografije sa Sijartom, dodavši:

- Ponovio sam iskreno i trajno opredeljenje Srbije da unapređuje odnose sa Mađarskom, koji su sada na najvišem nivou u istoriji zahvaljujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Viktora Obrana za bilateralnu saradnju.

Vučić se zahvalio ministru Sijartu i premijeru Orbanu na doslednoj i snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, "koju ističu uvek i na svakom mestu".

Objavu predsednika Vučića možete videti ispod.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mina

10.06.2022 14:48

Сарадња са Мађарском сваким даним јача на задовољство влада , али и народа!