Kosačov bi da Srbiju uvuče u rat sa Zapadom! Braćo, što nas gurate u sukobe?!

Autor:

Vesti

06.06.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reakcija Moskve i Beograda na zatvaranje vazdušnog prostora za avion ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova treba da bude zajednička i izuzetno oštra, izjavio je zamenik predsednika ruskog Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

Kosačov bi da Srbiju uvuče u rat sa Zapadom! Braćo, što nas gurate u sukobe?!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- Sadašnji demarš, naravno, nije u vezi sa avionom. On je usmeren protiv Rusije kao države i protiv Srbije kao države. Reakcija će, nadam se, biti zajednička i izuzetno oštra, u formatu ne samo diplomatskih protesta, nego i konkretnih, praktičnih odgovora - napisao je Kosačov na svom Telegram kanalu.

Kako je primetio Kosačov, sadašnje kolektivno odbijanje Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije da propuste avion Lavrova u Srbiju, bez sumnje, nije odluka ove tri zemlje.

- Sve tri zemlje su, ulaskom u NATO, ozbiljno i dugo izgubile suverenitet, a Evropska unija za njih – i za članice i za diplomce – samo je paravan za ovu sramnu okolnost. Reč je o NATO-u, a demarš bez Sjedinjenih Država ne bi bio moguć - uveren je senator, prenosi Nova srpska politička misao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading