Nada se da Srbija neće uvesti SANKCIJE RUSIJI! Oglasio se Aleksandar Bocan-Harčenko, a evo i kakvu cenu gasa možemo očekivati!

Autor:

Vesti

12.05.2022

23:47

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da se Moskva nada da Srbija neće promeniti stav o uvođenju sankcija Rusiji.

Nada se da Srbija neće uvesti SANKCIJE RUSIJI! Oglasio se Aleksandar Bocan-Harčenko, a evo i kakvu cenu gasa možemo očekivati!

Tanjug/Sava Radovanović

Ambasador je za Radio-televiziji Vojvodine izjavio da "sankcije nisu prijateljski korak, posebno ne sankcije ovih dimenzija“ i izrazio je nadu da se Srbija neće pridružiti sankcijama Rusiji.

On je naveo da je "ta nada dosta čvrsta, na osnovu izjava na najvišem nivou".

- Najvažnije je da se Srbija istrajno, dostojanstveno, i uz poštovanje nacionalnih interesa ne pridružuje sankcijama protiv Rusije - rekao je ruski ambasador.

Govoreći o glasanju Srbije u Ujedinjenim nacijama, Aleksandar Bocan Harčenko je rekao da Evropska unija i Vašington vrše pritiske i prete Srbiji i da korake koje je Srbija preduzela tumače kao posledicu tog pritiska.

On je rekao i da s obzirom na bratske i strateške odnose sa Srbijom, Rusija razume kakav je pritisak na Beograd.

Upitan o gasu, Bocan Harčenko je rekao da je to jedna od najvažnijih tema, da su pripreme za pregovore o snabdevanju i ceni gasa u toku i da nema sumnje da će Rusija uzeti u obzir da je Srbija prijateljska zemlja sa kojom ima strateške odnose.

- Biće uzeto u obzir da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, ali i tržišni uslovi moraju biti uzeti u obzir - rekao je Bocan Harčenko.

Kad je reč o Kosovu, rekao je da stav Rusije neće biti promenjen, te da Moskva smatra da je Kosovo presedan i da su Krim, Donjeck i Lugansk različita pitanja u odnosu na Kosova, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading