MORAMO DA SAČUVAMO SRBIJU I SRPSKU, MORAMO DA SAČUVAMO SVOJ NAROD! Centralna poruka predsednika Vučića na obeležavanju Dana sećanja na žrtve Jasenovca!

Autor:

Vesti

01.05.2022

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se na svečanosti povodom Dana sećanja na žrtve stradanja u zloglasnom logoru Jasenovac na teritoriji NDH.

MORAMO DA SAČUVAMO SRBIJU I SRPSKU, MORAMO DA SAČUVAMO SVOJ NAROD! Centralna poruka predsednika Vučića na obeležavanju Dana sećanja na žrtve Jasenovca!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

- Svaki put kada dođem ovde u ovaj grad mrtvih pokušam da nađem odgovore o zlu i njegovim uzrocima, zašto bi bilo ko nešto tako strašno uradio i nikada ne uspem. Stavljati u plitke jame 10-15 ljude da zbijeni stoje uspravno, ubijati ih maljem ... zbog vere ili nacije, ništa taj čin ne može da objasni - rekao je na početku obraćanja predsednik Srbije.

Foto: printscreen/TV Pink

 

 

- Nije slučajno što se o Jasenovcu danas ćuti. Tu dolazimo do onoga što nisu više samo brojevi, naša prezimena i imena, lica sa požutelih fotografija. Posle 10 godina koje sam proveo na vlasti u našoj Srbiji imam pravo da na ovakav način govorim. U Jasenovcu je stradalo više Srba, Jerveja i Roma nego svih nas od 1941. na ovamo u svim ratovima. A ko je spreman da op tome govori? Govori li se o tome na Zapadu? Naravno da se ne govori - kazao je predsednik Vučić.

Foto: printscreen/TV Pink

 

 

- Budućnost našeg naroda će biti mnogo teža od sadašnjice i živimo mnogo bolje nego što želimo da priznamo. Ne dozvoljavaju nam da sami donosimo odluke, već pokušavaju da nas promene da budemo kakvi su i oni. Pokušavaju da nas teraju da se izvinjavamo i za šta nismo krivi a oni se ni za šta neće izviniti - dodao je šef države.

- Teraju nas da se izvinjavamo i za ono što nismo krivi. Jeste li čuli jedno malo izvini? Izvinite Srbi zbog ovoga što smo uradili, samo jedno malo izvini? Mislite da smo dobili? Nismo. Niko nije rekao izvinite jer kada govorite o Srbima i kada govorite protiv Srba onda je sve dozvoljeno. Budućnost našeg naroda će biti mnogo teža od sadašnjice i živimo mnogo bolje nego što želimo da priznamo. Čeka nas ne laka budućnost jer sve što je drugima dozvoljeno Srbima je zabranjeno i sve što je Srbima dozvoljeno drugima je zabranjeno. Kako govore o teritorijalnom integritetu država, kako je strašno kada gazite teritorijalni integritet osim ako je ta država Srbija. Kada ste ubijali srpsku decu, njih 82, oni nisu bili deca, oni su bili greška, kolateralna šteta. Kada se negde nešto tako dešava to je strašno, a kada su to srpska deca onda je to bogougodno - primetio je Vučić.

Foto: printscreen/TV Pink

 

 

Predsednik Vučić je poručio da "moramo da sačuvamo mir, decu i narod od daljih sukoba".

- Moramo da sačuvamo život Srbije i Srpske. Naš najveći interes je da sačuvamo mir i da imamo dece, koji će da znaju da mi nemamo nikog drugog. Imamo jedni druge. Vi u Srpskoj nemate nikog, samo Srbiju i srpski narod. Mi u Srbiji imamo samo naš narod, vas u Srpskoj, ljude koji žive u drugim državama i naše je da, ne ugrožavajući bilo čije teritorijalne integritete, čuvamo svoj rod. Da više nikome nikada ne dozvolimo da nam zabrani da se dičimo svojim prezimena, od onih ličkih i hercegovakih, do onih iz Istočne Srbije. Ista, a različita. Da ne dozvolimo nikom da nam otme našu crkvu, da sačuvamo našu ćirilicu - podvukao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading