SPIN-MAJSTORI IZ DANASA! Šolakovci prave od sebe žrtve i udaraju na predsednika Vučića, a pare uzimaju od Amera!

Autor: Republika

Vesti

19.04.2022

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niskotiražni tabloid Danas na sva zvona oglašava kako se protiv novinara ovog lista vodi prljava kampanja, ali istina je da uredništvo čiji je gazda Dragan Šolak, glumeći nezavisni medij, želi sebe da predstavi kao žrtvu.

SPIN-MAJSTORI IZ DANASA! Šolakovci prave od sebe žrtve i udaraju na predsednika Vučića, a pare uzimaju od Amera!

Foto: Tanjug/AP;Printscreen

List koji je u vlasništvu Junajted grupe, odnosno Dragana Šolaka, na sve načine pokušava da predstavi svoje novinare i urednike kao žrtve aktuelne vlasti. Oni se u tome služe najbednijim i najprimitivnivnijim trikovima.

U današnjem izdanju dnevnog lista Danas izašao je dodatak koji se bavi navodnim napadima aktuelne vlasti na novinare i urednike ovog niskotiražnog tabloida. U tekstu pod nazivom "Istina je kolateralna šteta režima", objašnjava se kako državni funkcioneri napadaju novinare tog lista.

Ono što je zapravo istina je koliko licemerje pokazuje Danas, na čelu sa glavnim urednikom Dražom Petrovićem. Taj isti Draža svako malo izjavljuje kako je pominjanje Danasa od strane premijerke Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića njima samo kompliment. Objavljivalje ovog dodatka je samo pokazatelj koliki spin-majstori rade u Danasu i da su se izveštili u tome da prave žrtve od sebe.

I tu nije kraj, jer se u tekstu navodi "masna" laž, objavljena na portalu Nova.rs, još jednom Šolakovom mediju, da je predsednik Srbije nedavno odbio predlog EU da podrži teritorijalni integritet Ukrajine, na šta je premijerka Srbije na Tviteru napisala da je reč o "najjadnijoj i najbednijoj laži tajkunskih medija".

Foto: Printscreen

Opasna manipulacija Danas-a

Danas je ovo mrtav ladan okarakterisao kao napad na novinare, bez obzira na to što je reč o bezočnoj laži. Sam predsednik je nebrojeno puta istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenintet Ukrajine, ali to se jednostavno nije uklapalo u viziju Šolakove mašinerije, koja je pošto-poto rešila da po ko zna koji put predsednika predstavi u lošem svetlu.

Ono što je poenta svega je, kao i mnogo puta do sada novac. Kada na račun legnu pare iz Amerike, piše se i priča ono što se i misli i ne misli, jer je tada  jedino relevantno ono što "šuška i zvecka". Iza ovog Danasovog pisanija stoji ambasada SAD, koja finansija projekat "Značaj medijskih sloboda u Srbiji", a sve to administrira ni manje ni više nego NUNS, na čelu Željkom Bodrožićem

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
joyx

19.04.2022 11:25

List Danas služi za napade na predsednika Vučića i njegove saradnike, što je samo još jedan beni pokušaj Šolaka da unizi iste.

Нина

19.04.2022 14:06

Која је то будалаштина. Сами себе уназађују да би се неко сажалио...шта ли. Па с обзиром како тај лист ради и јесу јадни.