PREDSEDNIK VUČIĆ O RIO TINTU I NOVIM PLANOVIMA SRBIJE: Od Loznice smo mogli da napravimo mali Tokio, pregovara se sa dva fantastična proizvođača automobila

Autor:

Vesti

17.04.2022

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u emisiji "Hit Tvit" na televiziji Pink prokomentarisao odluku o stopiranju projekta Rio Tinta u okolini Loznice.

PREDSEDNIK VUČIĆ O RIO TINTU I NOVIM PLANOVIMA SRBIJE: Od Loznice smo mogli da napravimo mali Tokio, pregovara se sa dva fantastična proizvođača automobila

Foto: Printskrin/RTV PINK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je otkrio šta je rekao premijerki Ani Brnabić.

Šta ćemo Ana sada, recimo sa Loznicom. Doneli smo odluku pod besmislenim pritiskom stranih službi, i jednim delom naroda". Nije tu važan Rio Tinto samo, već zašto smo se odrekli nečega što je naša nafta i naše zlato. Zato što nekoga koga plaća Rokferel želi tako - zapitao je on.

Vučić je potom rekao i da možemo da iskopamo 56.000 tona litijuma, i da je cena po toni sada 76.000 dolara, a pre dve godine je bila 4.000.

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

Aleksandar Vučić

Mogli smo od Loznice mali Tokio da napravimo. A sada stanovništvo u Podrinju napušta te krajeve. Šta imamo od Loznice do Bajine Bašte. Koliko ljudi imamo? Tu stvarno živi ne više od 125.000-130.000 ljudi. Biće još manje. A što ne napravimo da bude 300.000 ljudi? Pa nećemo, zato što nam strane službe biraju.

Vučić je rekao da Srbija pregovara sa dva fantastična proizvođača automobila.

- I srce i dušu dajem za to. Jedna odluka će biti krajem juna - rekao je predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Lelica

19.04.2022 20:46

A zasti niste napravili od Majdanpeka i Bora mali Tokio tamo iskopavate zlato? Neka idu da vide kako ce da izgleda.

nesko09

20.04.2022 05:49

Pre ce biti da ste mogli da napravite pustinju od pola Srbije.