RIK odbila prigovor Vladana Sinđića iz koalicije "Moramo"

Autor:

Vesti

16.04.2022

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republička izborna komisija (RIK) odbila je večeras prigovor Vladana Sinđića, ovlašćenog za predaju prigovora Grupe građana Moramo-Akcija-Ekološki ustanak-Chuta-Ne davimo Beograd, protiv rešenja GIK-a u Užicu od 8. aprila.

RIK odbila prigovor Vladana Sinđića iz koalicije "Moramo"

Foto: ATA Images

U Zahtevu za poništavanje glasanja na biračkom mestu broj 63 u Užicu, navedeno je da je bilo više glasačkih listića u kutiji u odnosu na broj birača.

Na sednici je saopšteno da su neosnovani navodi da je Gradska izborna komisija grada Užica na osnovu dogovora upisala da je izašlo više birača nego što zaista jeste, već je, kako je poručeno, izvršila uvid u birački spisak.

Republika

Foto: ATA Images

Glasačka kutija

Takođe, dodaje se da je GIK u Užicu pristupila prebrojavanju birača koji su se potpisali u izvod iz biračkog spiska za izbor narodnih poslanika.

Takođe, GIK u Užicu je uvidom u izveštaj o kontroli Zapisnika o radu biračkog odbora za izbor predsednika Republike, utvrdio da u zapisniku o radu ne postoje greške i da su rezultati glasanja logičko-računarski ispravni, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading