LJIMAJ OPTUŽIO SRBE DA SU PALILI CRKVE NA KOSOVU! Manastir Visoki Dečani: Izjave apsurdne i nemoralne!

Autor:

Vesti

14.04.2022

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se zastrašujući niz albanskih provokacija! Najnoviju je priredio funkcioner Demokratske partije Kosova i bivši oficir terorističke OVK Fatmir Ljimaj.

LJIMAJ OPTUŽIO SRBE DA SU PALILI CRKVE NA KOSOVU! Manastir Visoki Dečani: Izjave apsurdne i nemoralne!

Foto: youtube.com/printscreen

On je, naime, izjavio da sumnja kako je nemire i pogrom Srba na KiM 17. marta 2004. godine. kada je ubijeno 28 Srba, proterano više od 4.000 ljudi i uništeno 19 spomenika kulture prva kategrije i 16 pravoslavnih crkava koje nisu kategorisane, organizovala tajna služba Srbije.

Ljimaj je čak izjavio kako postoje indicije da su upravo pripadnici srpske tajne službe palili pravoslavne crkve.

Milovan Drecun, predsednika skupštinskog Odbora za KiM, kaže da Ljimajeve izjave predstavljaju vrhunski bezobrazluk, užasne budalaštine i neverovatne izmišljotine.

- Najveći ratni zločinac iz redova OVK, koji je svojim rukama na najsvirepiji način izmasakrirao više od 100 Srba, priča o martovskom pogromu i iznosi najbezobrazniju i najsuludiju teoriju koju je moguće konstruisati. Pa nije martovski pogrom nešto što je obavijeno velom tajne. O tom nemilom događaju se sve zna. Tačno se zna ko su organizatori, i to po mestima. Postoje prisluškivani snimci razgovora gde teroristi iz OVK i albanski ekstremisti dogovaraju pogrom i planiraju na koji način će on biti sproveden i sve to je dokumentovano - navodi Drecun, prenosi Kurir.

Foto: wikimedia.org/Pudelek (Marcin Szala)

 

Tim povodom oglasio se i manastir Visoki Dečani.

- Izjave nekih albanskih političara sa Kosova da su Srbi uništili sopstvene crkve su apsurdne i nemoralne - navelo je danas bratstvo manastira Visoki Dečani na Tviteru.

Bratstvo Visokih Dečana je reagovalo na tvrdnje predsednika Socijaldemokratske inicijative Kosova Fatmira Ljimaja da su srpske tajne službe odgovorne za organizovanje pogroma srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004.

 

 

- Albanski ultranacionalisti uništili su 150 srpskih pravoslavnih crkava na Kosovu i mnogi od ovih vandalskih činova su na video-snimcima. Niko nije odgovarao za ove zločine - navode iz manastira Visoki Dečani.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading