VUČIĆEVA NIKADA BRUTALNIJA PORUKA KURTIJU I ĐUKANOVIĆU! Predsednik žestoko odgovorio na žigosanje Srbije! PRAVO U METU!

Autor:

Vesti

13.04.2022

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na optužbe koje su na račun Srbije uputili premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti i dukljanski diktator Milo Đukanović.

VUČIĆEVA NIKADA BRUTALNIJA PORUKA KURTIJU I ĐUKANOVIĆU! Predsednik žestoko odgovorio na žigosanje Srbije! PRAVO U METU!

Foto: Printscreen

- Poslednjih 6 meseci ubrzana je kampanja žigosanja Srbije koja dolazi iz pojedinih centara moći ali i naravno i iz dela regiona koji svoj uspeh uvek vidi u neuspehu Srbije. Najizrazitija uloga u otvorenoj mržnji prema Srbiji i svemu što je srpsko dolazi od Aljbina Kurtija i Mila Đukanovića - rekao je predsednik Srbije i u istom dahu dodao:

- I razume se da se uvek služe neistinama, rekao bih otvorenim, ogoljenim lažima, sa samo jednim ciljem - da sebe predstave kao žrtve a Srbiju kao agresora. Tako su iskoristili priliku da našu legalnu i transparentu kupovinu kineskog sistema FK3, da kažu celom svetu kako smo mi kineski i ruski saveznici koji ogružavamo mir u regionu. Na koji način ih ugrožavamo defanzivnim oružjem ni sami nisu u stanju da kažu. Taj naš sistem služi za uništavanje krstarećih raketa, neprijateljske avijacijaje koje bi narušile naš vazdušni prostor. Pa se pitam kako na taj način ugrožavamo Prištinu ili Podgoricu. Da se našalim, bolje bi nam bilo da kupujemo autan sprejeve da se zaštitimo od muva i komaraca nego od bilo kakvih ozbiljnjih vazduhoplovnih snaga koje oni poseduju - rekao je Vučić.

Kako je ocenio predsednik, ovde je suština u nečemu drugom - da se naudi Srbiji.

- Da Srbija bude slaba, onako kako su je oni doživljavali i videli kada su proglašavali nezavisnost Kosova ili kada su pokazivali da je Srbija dovoljno uspešna samo kada se ne pita ni za to gde je ni kako je činiti u budućnosti kada je ekonomski razorena kako je to bilo pre 15 ili 20 godina. Kada Albjin Kurti kaže da će Srbija ostati sama, ja želim da ga podsetim na nešto - u cirkusu ste videli i slonove i lavove i tigrove. Vuka samotnjaka nikada niste videli u cirkusu. Mi na Balkanu imamo dovoljno tih veličanstvenih životinja, al uvek bi pre prihvatio ulogu vuka samotnjaka a ne hijene, bestidnih i nemoralnih. A od hijena je još gore biti muva zunzara koja se vrti oko njih i čeka da im hijene donesu neki plen - podvukao je šef države.

Vučić je na kraju poručio Kurtiju i Đukanoviću da ostave Srbiju na miru.

- Prestanite da lažete, prestanite da obmanjujete javnost, a Srbija će naći svoj put onako kako to njeni građani žele. Ponosni smo na činjenicu da sami želimo da čuvamo svoju zemlju, a ne da nam je čuva NATO. Po tome se razlikujemo, time se ponosimo i toga se ne stidimo - zaključio je Vučić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (205)

Loading
Slađa

13.04.2022 09:34

E vala im je zapušio usta. Svaka čast predsedniku Srbije!

Milica

13.04.2022 09:36

Vučić ih je opet izuo iz cipela! To care!

Vera

16.04.2022 12:36

@Milica - U diplomatiji treba diplomatski.

Aleksandra

13.04.2022 09:37

Bravo Vučko razvalio mi Mila i Kurtija odgovorima kao dete zvečku. Svaka cast.