DRŽAVNIK SA VELIKIM "D"! Vučić žrtvovao 10 odsto glasova iz samo jednog razloga - SRBIJA ISPRED PARTIJE!

Autor: B. KAŠANSKI - T. BUJIŠIĆ

Vesti

06.04.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Vučić nije vodio populističku kampanju, a mogao je, kao što nije uvlačio Srbe s KiM u sukob s Prištinom da bi dobio neki procenat više.

DRŽAVNIK SA VELIKIM "D"! Vučić žrtvovao 10 odsto glasova iz samo jednog razloga - SRBIJA ISPRED PARTIJE!

Foto: Tanjug/N. MIHAJLOVIĆ

Državnik s velikim D. Izbori, održani pre tri dana, pokazali su da na srpskoj političkoj sceni postoji neko ko je spreman da se odrekne jednog dela glasova zarad koristi svoje države. A taj neko je novi-stari predsednik Aleksandar Vučić.

Kako se ispostavilo, Vučić je žrtvovao oko deset odsto glasova, prema procenama istraživača javnog mnjenja s kojima smo pričali. Tačan procenat je, kažu, teško izmeriti, ali je on, u slučaju Srpske napredne stranke, svakako makar toliko, što znači da bi naprednjaci na parlamentarnim izborima svakako imali desetak odsto više. Ali po koju cenu...

REAKCIJA KURTIJA

Za početak, Vučić je odlučio da se nikako ne sme nasesti na provokaciju Prištine nakon što je Aljbin Kurti zabranio organizovanje glasanja na teritoriji KiM za Srbe koji tamo žive. Nisu pomogle ni urgencije (ili navodne urgencije) zemalja Kvinte. Jedna opcija je bila da se na glasanju insistira i da se ono, ovako ili onako, sprovede, što bi bez ikakve dileme dovelo do intervencije kosovskih snaga bezbednosti i zloglasnog ROSU. Vučić je, znajući sve to, postupio državnički i praktično se odrekao najmanje 80.000-100.000 glasova. Jer od 130.000 Srba na Kosovu i Metohiji, malo ih je koji ne bi glasali za njega. Ovako, put centralne Srbije moglo je da se uputi svega njih oko 20.000.

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

A da u Kurtijevoj bestidnoj odluci i te kako postoji motiv da se Vučiću otkinu glasovi, pokazuje i njegova reakcija na rezultate izbora.

- U Srbiji nema dileme oko ishoda izbora, već samo oko njihovog datuma jer Srbija nije demokratska država - rekao je Kurti, ožalošćen debaklom njegovih političkih miljenika.

Takođe, da je hteo, mogao je Vučić, kao neki drugi, kampanju da oboji populističkim tonovima.

Rat u Ukrajini bio je idealna prilika za to, znajući koliko je među Srbima rusofila. Mnogi su to iskoristili, i u poziciji i u opoziciji, što se jasno vidi po izbornim rezultatima. Da je to Vučić uradio, nema dileme da bi SNS danas lagodno sam imao parlamentarnu većinu.

I po ovom pitanju, međutim, Srbija je bila na prvom mestu. Jer lako je onima koji nemaju odgovornost prema narodu i državi. Predsednik je, očigledno, ima...

DESNICA I SPS

Predrag Rajić, doskorašnji narodni poslanik, ocenjuje da je Aleksandar Vučić najbolji srpski novovekovni državnik.

- On genijalno vodi državu kroz najveću evropsku krizu od 1945. do danas. Ovo je četvrta velika kriza kroz koju svet prolazi otkako je Vučić na vlasti i samo i isključivo zahvaljujući njemu mi nijednu od tih kriza nismo ozbiljno osetili - istakao je Rajić za naš list.

Foto: Media centar

Predrag Rajić

Podsetimo, bivši lider DS Dragan Šutanovac poručio je opoziciji i njihovim pristalicama da se ne zanose da je SNS podbacio:

- I nemojte se zanositi time da je SNS podbacio, SNS je svesno igrao na centralnom polju i nije ušao u ratnu histeriju, gde su isto mogli da pokupe glasove od svih desnih, uključujući i SPS.

Komentari (5)

Loading
miki89ljig

06.04.2022 10:25

Cestitke SNS-u i Vucicu na ubedljivim pobedama!

Simo

06.04.2022 10:58

Svaka čast predsedniče. Čovek koji štiti interese svoje zemlje.

Lazara

06.04.2022 11:19

Vučić je pre svega neko ko zaista voli svoju državu i narod!

Vera

06.04.2022 18:39

Zaista, Vucic je pravi drzavnik sto Srbija odavno nije imala, bukvalno sve radi u interesu zemlje i njenih gradjana...Ziv bio!