AMERI I KRIK NAŠLI PACOVA DA RUŠI VUČIĆA: Izbacili poslednji adut u finišu kampanje

Autor: D. P. - E. S. T.

Vesti

29.03.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boban Bogdanović, kog su i sami opozicionari nazvali prevarantom, a nadimak je dobio po štakoru, izabran da plasira lažnu priču o ubistvu Olivera Ivanovića.

AMERI I KRIK NAŠLI PACOVA DA RUŠI VUČIĆA: Izbacili poslednji adut u finišu kampanje

Foto: Tanjug/S.AĆIMOVIĆ

Krik je raskrinkan u pokušaju da lažno optuži Aleksandra Vučića i vlast u Srbiji. Nije ni čudo što je njihov pokušaj neslavno propao kad su izabrali čoveka kom je nadimak Pacov da realizuje njihov prljavi plan. Ali krenimo redom...

Nazoviistraživačka mreža koju vodi Stevan Dojčinović (do trenutka objavljivanja teksta ni on ni Krik nisu odgovorili na naša pitanja) objavio je tekst u kojem Boban Bogdanović poznatiji kao Boban Pacov priča kako mu je, navodno, Aleksandar Gligorijević Puki, član ekipe Veljka Belivuka, koji je kasnije istranžiran u kući strave u Ritopeku jer je Nevolja posumnjao da hoće da ga izda, otkrio ko stoji iza ubistva Olivera Ivanovića. Koliko je sve to autentično, svedoči i podatak da je Puki u tekstu pogrešno nazvan Puke.

Republika

Foto: printskrin

Stevan Dojčinović

Elem, u tekstu Krika Boban Pacov iznosi nebulozne tvrdnje da mu je Puki otkrio da iza ubistva Ivanovića stoje ljudi povezani s vlašću (kaže u jednom trenutku i da misli da Aleksandar Vučić nije znao za to, ali taj deo, gle čuda, misteriozno nestaje kada Šolakovi mediji poput Danasa prenesu tekst Krika - pogledajte okvir).

- Olivera Ivanovića je ubio Ljubomir Lainović (vodi se kao nestao, ali je gotovo sigurno mrtav, prim. aut.), sin nekada žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića. Čovek koji je organizovao njegov dolazak na Kosovo i pripremio logistiku je Milan Radoičić. To je ono što mi je rekao Aleksandar Gligorijević Puke - prenosi Krik Bogdanovićeve reči.

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Oliver Ivanović

Prema njegovim tvrdnjama, Gligorijević, nekada član "Principa" Veljka Belivuka, navodno je isplatio Ivanovićevog ubicu sa 50.000 evra.

Međutim, sve ovo je raskrinkano nekoliko sati nakon što je tekst plasiran. Sestra Ljubomira Lainovića, navodnog ubice, objavila je fotografiju svog brata i majke iz Novog Sada, koja je nastala upravo 16. januara 2018, na dan kada je ubijen Ivanović u severnom delu Kosovske Mitrovice. Dokaz jedan kroz jedan, što bi se reklo, da je bio daleko od mesta zločina.

- Slika mog brata i moje majke na dan ubistva Olivera Ivanovića. Ljubomir je u tom periodu boravio u svojoj kući u Novom Sadu, igrom slučaja, pod temperaturom - napisala je ona uz fotografiju, koju Šolakovi mediji, naravno, nisu preneli.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Božidar Spasić

Božidar Spasić, nekadašnji operativac DB, za naš list dao je sledeći komentar:

- Kada se radi o Kriku i njihovim dezorijentisanim novinarima, oni nemaju pojma ni o kriminalu, a još manje o novinarskom poslu. Istraživanje Krika bazirano na izjavama kriminalaca koje uzimaju zdravo za gotovo bez ikakve provere ima za cilj blaćenje predsednika Vučića, a zarad njihovih šefova iz inostranstva koji ih plaćaju. Krik je, praktično, postao glasilo kriminalaca.

Danas preskočio deo teksta

Volšebno, iz teksta koji je Šolakov dnevni list Danas objavio prenoseći tekst u Kriku nestao je deo u kom Boban Pacov tvrdi da "Vučić verovatno nije znao ništa o ubistvu Olivera Ivanovića". Valjda i to što je uradio Danas govori da nikako u svemu ne može biti reč o slučajnosti.

Na to je ukazao i Nebojša Krstić u objavi na Tviteru.

Jasna veza sa Amerikancima

Krik, koji sebe naziva istraživačkom mrežom, radi pod patronatom organizacije OCCRP. Reč je o globalnoj istraživačkoj mreži, na čijem je čelu Dru Saliven, a finansiraju je razne američke zvanične i nezvanične institucije. Ti podaci su javno dostupni, a izvori finansiranja dovoljno govore o njihovim namerama i ciljevima.

Sestra: Optužite ga i za Badžu

Sestra Ljubomira Lainovića objavila je i fotografiju svog brata iz detinjstva i poslala još jednu poruku Kriku:

- Ljubomir je rođen 12. januara 1996, čisto ako redakcija Krika odluči da ga pomene kao potencijalnog izvršioca ubistva Radovana Stojčića Badže, koje se desilo u noći između 11. i 12. aprila 1997.

Sergej Trifunović ga označio kao štakora

Republika

Foto: Tanjug/A. VUKELIĆ

Sergej Trifunović

Boban Bogdanović, po sopstvenom priznanju, godinama je imao veze s navijačima iako se predstavlja kao biznismen. Bio je blizak prijatelj ubijenog Pukija, koji je bio vrlo uticajan u navijačkoj grupi Veljka Belivuka. Kao jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana (PSG), nakon odlaska Saše Jankovića sa čela stranke, upravo je on za predsednika predložio Sergeja Trifunovića. Ovaj je, međutim, o njemu 2019. napisao sledeće:

- O Bobanu Bogdanoviću do jutros nisam znao ništa. Sad znam da ga zovu Boban Pacov, da je napravio lažni profil stranice protesta Jedan od pet miliona i ništa što sam čuo o njemu nije afirmativno. Molim ovakve individue da me ne uzimaju u usta. Hvala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading