VEČNO SMO ZAHVALNI NATO: Osmani ne može da obuzda svoj otrovni jezik, srećno lapaca u obraćanju povodom godišnjice NATO agresije

Autor:

Vesti

24.03.2022

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da je na današnji dan, pre 23 godine, uz pomoć saveznika sudbina i život svakog građanina Kosova preokrenut u nadu, čime je stavljena tačka na "genocid i beskrupulozne zločine koje je počinio (bivši predsednik Srbije Slobodan) Milošević".

VEČNO SMO ZAHVALNI NATO: Osmani ne može da obuzda svoj otrovni jezik, srećno lapaca u obraćanju povodom godišnjice NATO agresije

Foto: Tanjug/AP

- Zato smo danas večno zahvalni NATO, kao što smo zahvalni mirovnim trupama, ženama i muškarcima koji su se zalagali za pravdu i mir, osiguravajući zaštitu, slobodu i bezbednost svakog građanina Kosova. Intervencija NATO utrla je put ponovnom rađanju slobode i demokratije na Kosovu. I to posle decenija nasilja, aparthejda i sistematske diskriminacije koja je rezultirala krvavim ratom vođenim fašističkim namerama da se ubija, siluje i nasilno raseljava narod Kosova sa svoje zemlje - kazala je Osmani u obraćanju povodom 23. godišnjice NATO agresije.

Ona je ocenila da je žalosno što se danas tzv. Kosovo nalazi u poziciji da mora da brani ispravnu odluku NATO-a da zaustavi "genocid" na tzv. Kosovu i, kako je dodala, tzv. Kosovo nikada neće prestati da brani istinu.

- Istina je sledeća - intervencija NATO ne samo da je bila neophodna, već je bila više nego pozdravljena od strane naroda Kosova. Samo naše postojanje kao slobodnog i nezavisnog naroda zajednički je uspeh našeg oslobodilačkog otpora i odluke NATO da interveniše - kazala je ona, prenosi BETA.

Republika

Foto: youtube.com/Kohavision - KTV

Vjosa Osmani

Osmani je dodala da se i danas vidi narušavanje demokratije i slobode.

- Upravo danas, 24. marta, NATO se sastao da razgovara o ruskoj vojnoj agresiji na Ukrajinu. Jezive slike napada na nevine ukrajinske civile težak su podsetnik mračne prošlosti za naš narod. Ali mi, kao država, nikada nismo uzimali zdravo za gotovo akcije naših saveznika u podršci Kosovu. To smo im dokazali tako što smo se postrojili sa njima i stajali ujedinjeni pred tiranijom i autokratijom - kazala je ona.

Osmani je naglasila da "lekcije iz prošlosti razjašnjavaju viziju budućnosti" i da zato Kosovo ima stalnu posvećenost putu ka članstvu u "evroatlantskoj porodici", braneći zajedničke vrednosti slobode i demokratije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
ЖИВОРАД

24.03.2022 18:28

Остало јој је само да се што пре изјада оној олбрајтовој,када је нађе у паклу.

Ive

24.03.2022 19:31

A jes ruzna za medalju....

Pff

25.03.2022 08:23

Nekada ljudi,nažalost,nastradaju pa ostanu bez noge ili ruke i onda im se malo olakša život nekom protezom i sl.A kad si sHeban u glavu,brate...tu nema pomoći.