ORI SE ''ACO SRBINE'' U KIKINDI! Aleksandar Vučić: Sačuvaćemo Srbiju i obezbedićemo našoj deci sigurnu budućnost! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

21.03.2022

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj građana okupio se na gradskom trgu u Kikindi da dočeka predsednika SNS Aleksandra Vučića.

ORI SE ''ACO SRBINE'' U KIKINDI! Aleksandar Vučić: Sačuvaćemo Srbiju i obezbedićemo našoj deci sigurnu budućnost! (FOTO/VIDEO)

Foto: Republika

U sklopu predizborne kampanje na predstojećim predsedničkim i gradskim izborima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi Kikindu.

Obraćanje Aleksandra Vučića

Vučić se zahvalio na velikom broju okupljenih građana.

 Hvala vam što ste došli u ovolikom broju da me dočekate! Mislim da su vremena mnogo ozbiljnija od toga da samo uzvikujemo pobedničke parole i došao sam da vam kažem šta nase čeka u narednom periodu. Zamoliću vas da sačuvamo našu Srbiju i obezbedimo sigurnu budućnost za našu decu. Sukobi će biti još žešći, u celom svetu... To za nas predstavlja veliki teret. Pitanje je kako će se i mnogo jači od nas izboriti sa problemima. Uz sve to, gde će neki tražiti krivca i u nama malima. valjda zato što nismo doboljno daleko pljunuli kao veliki, pa bi hteli da nas kazne, ima i onih iz regiona koji bi da uvuku Srbiju u sukobe. Svakodnevni napadi na srpsku crkvu, na državu, sa željom da nas isprovociraju, da mi učinimo nešto čime bismo im potvrdili tvrdnje i prouzrokovali sukobe. Srbija je dovoljno mudra i pametna. Oni znaju to, zato nas i napadaju. - rekao je Vučić.

Republika

Foto: Republika

Predizborni miting SNS u Kikindi

On je istakao da pred nama nisu laka vremena i da će sukobi biti još žešći.

- Nikada ni jedna Srbija nije dovoljno mala i slaba kakvom bi je želeli. To danas vidite iz Prištine i iz Podgorice, a tu osionost vidite i iz pojedinih zemalja u Evropi. Lakše je svoj bes iskaliti na manjima i slabijima od onih na kojima bi je iskalili - istakao je Vučić.

Kako je dodao, već za sutra je zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kako bi razmotrili sve aspekte rata u Ukrajini.

- Važno je da budemo potpuno jedinstveni. Pozivam i one koji govore ružno o meni da budu uz Srbiju. Očekujte svašta, danas je Vlada Crne Gore, a to nije uradila ni Đukanovićeva, zabranila održavanje naših izbora u pojedinim mestima - rekao je Vučić.

On je istakao da je Srbija danas dovoljno pametna, te da je uveren da ćemo sačuvati i mir i slobodu za naše ljude.

Obraćanje Miloša Vučevića

- Uvek su u Srbiji sudbonosni i odlučujući, to često čujemo, ali ovi koji su pred nama to zaista jesu, nikad teži, nikad složeniji, zbog svega onoga što se dešava u svetu i Evropi, a Srbija nije izolovano ostrvo i mora da razume šta se dešava. Zato nama treba siguran put za naš srpski brod, da izdržimo sve one talase, da uplovimo u mirne vode, da se ne nasučemo. Kome poveravamo svoju decu i decu naše dece, kada tako postavimo pitanje, verujem da izbor nije težak i da svi znamo koga želimo za domaćina naše kuće. Pobeda se ne podrazumeva, pobeda se zaslužuje i osvaja, zaslužuje radom, odricanjem - rekao je Vučević.

Obraćanje doktorke Marije Zdravković

- Veoma sam srećna što sam danas u Kikindi i srce mi je puno što vidim ovoliko mladih ljudi koji su došli da podrže politiku koja je u ovih 10 godina pokazala da ova Srbija neće biti Srbija na kolenima, i koja je dobijala direktive iz inostranstva - istakla je doktorka Zdravković.

- Niko od nas nije znao sa čime se susrećemo, kada je došao virus i kada su mnogi od nas izgubili svoje voljene, iako je država mnogo učinila da pomogne. Politika koja je tada vođena učinila je da se spasi mnogo života u Srbiji. Posle 40 godina je zdravstvo uspelo da se digne na noge. Mi danas imamo savremene zdravstvene ustanove i medicinske tehnologije, kao i mogućnost da se naši pacijenti leče na najbolji mogući način. Ne moramo više da šaljemo ljude u inostranstvo da se leče, a najbitnije od svega, naša omladina u struci dobila je priliku da radi u svojoj zemlji i stečeno znanje upotrebi u korist svih nas - istakla je ona i dodala:

- Sigurna sam da ćemo 3. aprila odlučiti srcem. Mi žene najbolje znamo da prepoznamo koliko je mudra politika btina za razvoj, zato pozivam sve žene da glasaju, Srbija mora da ostane na ovom putu mira i prosperiteta, ne samo zbog nas već i generacija koje dolaze, živeo naš predsednik Aleksandar Vučić - zaključila je ona.

Obraćanje Milenka Jovanova

- Pokazali smo da znamo da se izborimo kada je to potrebno, i da umemo da se borimo i da stradamo, ali sada je vreme da se sačuvamo. Sada treba da pobeđujemo u putevima, u obnovama škola, to su pobede koje su potrebne ovoj generaciji - rekao je on.

Na glavnom gradskom trgu već sada je okupljen veliki broj građana Kikinde, ali i okolnih mesta poput Iđoša i Sente.

Okupljeni građani nose transparente sa natpisima "Aco Srbine", "Kozarci za Vučića" i zakruženim brojem 6.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading