KORONA PRESEK: 2.170 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata

Autor:

Vesti

21.03.2022

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prethodna 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 15.678 građana od kojih je 2.170 novozaraženih.

KORONA PRESEK: 2.170 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata

Foto: Tanjug/AP

Preminulo je 9 pacijenata, na respiratorima u bolnicama širom Srbije je 45 obolelih.

Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 9.093 građana od kojih je 1.383 bilo novozaraženih. Preminulo je 11 pacijenata, a na respiratorima je bilo 42 obolela.

Direktorka Instituta za primenu nuklearne energije, dr Marija Gnjatović, rekla je da je utvrđeno da jedna vrsta virusa korona daje najstabilniji imunitet od svih.

Govoreći o kombinaciji vakcine i preležanog soja, dr Gnjatović je rekla da je utvrđeno da omikron soj vakcinisanima daje takozvani superimunitet.

- Ranije se smatralo da blaži oblik bolesti dovodi do stvaranja manjeg broja antitela, koja potom kraće traju, ali sada je utvrđeno da omikroj soj stvara jako dobar i stabilan imunitet. Od januara je rađena studija i proveravan je antitelni odgovor kod 500 učesnika. Imali smo ispitanike koji nikada ranije nisu bili izloženi koroni, a stekli su jako stabilan imunitet nakon omikrona - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading