ĐILASOV KANDIDAT PRIZNAO GENOCID U SREBRENICI: Ponoš poštuje odluke prethodnih vlasti, ali samo one koje mu se sviđaju

Autor:

Vesti

13.03.2022

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednički kandidat Dragana Đilasa, Zdravko Ponoš priznao je da se desio genocid u Srebrenici.

ĐILASOV KANDIDAT PRIZNAO GENOCID U SREBRENICI: Ponoš poštuje odluke prethodnih vlasti, ali samo one koje mu se sviđaju

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zdravko Ponoš

Ponoš se pozvao na odluke prethodnih vlasti koje su 2010. godine donele Deklaraciju o genocidu u Srebrenici, ističuću da poštuje sve odluke prethodnih vlasti. Međutim, ono što odmah upada u oči je to da Đilasov kandidat poštuje samo odluke koje mu se sviđaju, dok bilo koji potez sadašnje vlasti besprizorno kritikuje.

- Za mene je ta stvar regulisana sa dva gesta, ja poštujem sve što je država radila pre ovog momenta. Jedna od stvari koje je donela država je skupštinska deklaracija (Deklaracija o Srebrenici) kojom se odredila prema tom zločinu. To je što se mene tiče obavezujuća stvar, ja ću to poštovati, ni manje, ni više od toga. Isto tako, ova država, bez obzira ko je tada bio na vlasti, priveo je odgovorne za taj zločin, predao ih međunarodnom sudu pravde, ispoštovao je svoje međunarodne obaveze, mi smo članica UN i to tako treba da se radi - rekao je Ponoš.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vuk

13.03.2022 15:12

Ne treba nam izdajnik Srbije.

Odgovori 23 2