GEBELSOVSKA OPERACIJA DANASA - VUČIĆ NA METI! U naslovu jedno, u tekstu drugo: ĐILASOVI I ŠOKAKOVI MEGAFONI PALI NA NAJNIŽE GRANE

Autor:

Vesti

09.03.2022

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niskotiražni tabloid Danas pod kontrolom opozicije koji ne propušta priliku da napadne vlast u Srbiji po ko zna koji put otvorio je rafalnu paljbu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

GEBELSOVSKA OPERACIJA DANASA - VUČIĆ NA METI! U naslovu jedno, u tekstu drugo: ĐILASOVI I ŠOKAKOVI MEGAFONI PALI NA NAJNIŽE GRANE

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/print

U izdanju od srede, 9. marta, ovaj propagandni megafon Dragana Đilasa i Dragana Šolaka objavio je članak u kome je šef Srbije optužen da je izazvao obustavu železničkog saobraćaja kod Valjeva.

Ne mireći se sa činjenicom da je podrška predsedniku Srbije u narodu ogromna, što je pokazao i broj skupljenih potpisa za Vučićevu kandidaturu (više od 150.000), Đilasovi i Šolakovi poslušnici brže bolje su potrčali da šefa države optuže čak i za to što je voz u Valjevu stajao više od dva sata (?!?).

Republika

Foto: printscreen/RTS

 

 

Da skandal bude veći, u samom tekstu pod naslovom "Voz u Valjevu stajao dva sata zbog Vučića" nema ni na jednom mestu se ne pominje da je do obustave saobraćaja došlo upravo zbog predsednikovih aktivnosti.

Naprotiv, u tekstu se navodi odgovor koji je tabloid dobio od preduzeća Železnice Srbije, u kojem jasno stoji da iz Predsedništva Srbije ili iz kabineta predsednika nije stigao nikakav zahtev da se železnički saobraćaj obustavi.

Ovaj školski primer medijskog spina koji u gebelsovskom maniru Danas praktikuje iz broja u broj, očigledno je izveden sa pretpostavkom da čitaoci najviše pažnje obraćaju na naslove, dok ono što piše u samom tekstu samo letimično pogledaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Očajno pero

09.03.2022 10:38

Šta očekujete od glavnog urednika Draže /po/četnika koji se prodao za šaku evra da će da pusti u onaj školski podlistak pametan tekst. Bio sam svojevremeno urednik školskih novina. Izlazio je u većem tiražu i na više strana nego Danas. Žali bože papira koji troše na njega. Železničke novine Pruga imaju atraktivniji i bolji sadržaj od Danas.

Boba

09.03.2022 10:38

Pa to im je jedino oružije, drugačije ne znaju

Marija

09.03.2022 10:47

Predsednik uvek radi za dobrobit naroda, gradjani znaju ko je izdajnik a ko ne?

Marco

09.03.2022 22:51

Koliko objektivno i tačno pišu, toliki im je i tiraž.