ODRŽAN CENTRALNI SKUP KOALICIJE SPS-JS-ZS U BEOGRADU: KiM uvek deo Srbije, ne NATO-u, ne sankcijama rusiji

Autor:

Vesti

07.03.2022

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Centralni skup Koalicije Socijalističke partije Srbije-Jedinstvene Srbije-Zeleni Srbije održan je u Beogradu. Predsednik SPS-a Ivica Dačić poručio je da su toj koaliciji prioritet interesi Srbije, a ne Evropske unije, Zapada ili Istoka, te da će nastaviti da se zalažu i bore za dobrobit građana Srbije.

ODRŽAN CENTRALNI SKUP KOALICIJE SPS-JS-ZS U BEOGRADU: KiM uvek deo Srbije, ne NATO-u, ne sankcijama rusiji

Foto: SPS

Predsednik SPS-a istakao je da su tri ključna pitanja za našu zemlju - pitanje KiM, NATO i prijateljstvo sa Rusijom i Kinom."Kosovo će zauvek ostati deo Srbije. Recimo "ne" NATO-u, jer su nas oni bombardovali. Nećemo uvoditi sankcije prijateljskim zemljama. Uvođenje sankcija Rusiji, značilo bi uvođenje sankcija Srbiji", poručio je Dačić i pozvao građane da glasaju za koaliciju jer će tako glasati za sebe.

On je naveo i da su rezultati dosadašnje vlasti, koalicije SNS i SPS finansijska konsolidacija zemlje, nove investicije i bolji uslovi rada, te da će se boriti za poštenu poresku politiku, socialnu zaštitu, veće penzije i prava majki ižena, kao i za to da pravo na penizije ostvari svako, bez obzira na godine staža i godine starosti.

Dačić je poručio da na predsedničkim izborima podržava Aleksandra Vučiće, te objasnio da će, ukoliko oni budu premijer i predsenik, Srbija imati čvrstu, naprednu i odgovornu politiku.Podižući zastavu Srbije, poručio je da se za to bori.

Foto: SPS

Koalicioni skup SPS JS ZS u Beogradu

 

Skupu su prisustvovali funkcioneri SPS Branko Ružić, Aleksandar Antić, Slavica Ðukić Dejanović, Vladan Zagrađanin, Ivica Tončev...

Predsednik Jedistvene Srbije Dragan Marinkovic Palma rekao je da u Srbiji ima 100 stranaka, ali da je samo „jedan jedini“ Ivica Dačić, koji se, kaže, jedini zalaže za srpsku tradiciju i narodnu nošnju, doprineo je da 18 država povuče priznanje o nezavisnosti KiM, kao i da naše kolo uđe u Unesko.Podsetio je da njihova koalicija traje više od decenije i da su svojom politikom umnogome doprineli ekonomskom razvoju i unapređenju životnog standarda u zemlji, te naveo da Dačić treba da bude premijer, jer je čovek iz naroda i „rođen je u centralnoj Srbiji“.

Foto: SPS

Ivica Dačić i Ana Bekuta

 

Kandidat za gradonačelnika Beograda Toma Fila rekao je da će njegova kancelarija biti otvorena za sve one koji trpe nepravdu.

Predsednik beogradskih socijalista Nikola Nikodijević je rekao da će se u Beogradu nastaviti sa trendom izgradnje škola i bolnica i istakao da je njegova stranka zaslužna za najveći projekat koji srpska prestonica gradi - izgradnju metroa.

Predstavnik "Zelenih" Ivan Karić je rekao da je cilj koalicije da se otvaraju nova radna mesta i rešavaju ekološki problemi u zemlji, ali da njihova stranka nije "nastala iz kabineta u Briselu".

Foto: SPS

Ivica Dačić na skupu u Beogradu

 

Dačić je podsetio i na pokojnog prijatelja, funkcionera SPS Milutina Mrkonjića, a zatim pozvao pevačicu Anu Bekutu da mu se pridruži.

Ona je ispričala kakav je čovek bio Mrkonjić bio čovek i dodala da je njena dužnost da večeras bude sa onima koji su ga voleli, sledili i podržavali, a zatim otpevala pesmu "Vidovdan".

Komentari (0)

Loading