SRBIJA ODLUČNA U SPROVOĐENJU NACIONALNE POLITIKE! Ivica Dačič: Vojna neutralnost je neophodna za ostvarivanje državnih interesa

Autor:

Vesti

01.03.2022

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija ima puno pravo na vojnu neutralnost.

SRBIJA ODLUČNA U SPROVOĐENJU NACIONALNE POLITIKE! Ivica Dačič: Vojna neutralnost je neophodna za ostvarivanje državnih interesa

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija ima puno pravo da u sukobu Rusije i Ukrajine istakne svoju vojno-neutralnu poziciju, i da aktivno radi na postizanju mirovnog i diplomatskog rešenja, jer je i sama iskusila ratna stradanja tokom NATO bombardovanja.

Naše opredeljenje za vojnu neutralnost pokazuje se i u ovom trenutku kao optimalan izbor za naše nacionalne interese, u momentu velike destabilizacije i vojnih aktivnosti na području Ukrajine -  rekao je Dačić polaznicima 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane "Vojvoda Radomir Putnik", prilikom njihove studijske posete Skupštini.

Skupština je u saopštenju navela da je Dačić polaznicima govorio o Strategiji odbrane i Strategiji nacionalne bezbednosti koje je Skupština usvojila 2019. godine, kojim se Srbija stavila u poziciju vojne neutralnosti.

Republika

Foto: printscreen

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić

- Ovim dokumentima Republika Srbija je na najvišem nivou potvrdila svoje dugoročne nacionalne i državne interese i načine na koje oni treba da budu zaštićeni, a to se pre svega odnosi na očuvanje našeg državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta - naveo je on.

Dačić je istakao da se politika vojne neutralnosti pokazala kao optimalan izbor za ostvarivanje nacionalnih interesa, i da je taj koncept nebrojeno puta naišao na poštovanje i uvažavanje od strane najuticajnijih medjunarodnih faktora

Bonus Video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading