OSTARIO SAM ZA TRI DANA VIŠE NEGO ZA DESET GODINA! Vučić o gorućem pitanju: Nije naivno, to nije ideja Prištine nego SAD!

Autor:

Vesti

28.02.2022

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji nove fabrike kompanije Wacker Neuson u Kragujevcu.

OSTARIO SAM ZA TRI DANA VIŠE NEGO ZA DESET GODINA! Vučić o gorućem pitanju: Nije naivno, to nije ideja Prištine nego SAD!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

- Zahtev tzv. Kosova da uđe u NATO nije nova ideja. Prvi put sam čuo za to pre par meseci, ali to nije ideja Albanaca s Kosova, to je ideja političara iz SAD - rekao je Vučić.

Oni time, kako kaže, žele da nateraju četiri zemlje EU koje su članice NATO da priznaju nezavisno Kosovo.

- Situacija nije naivna za nas, ali ko god da prizna Kosovo, Srbija će se držati međunarodnog prava, poštovaćemo teritorijalni integriteta, a to je Srbija - rekao je on i dodao:

- Bez obzira na sve pritiske i ucene čuvaćemo svoj teritorijalni integritet.

Upitan da li će Srbija snositi posledice zbog neuvođenja sankcija Rusiji, kao i da prokomentariše tvit Karla Bilta da zbog toga Srbija može da se pozdravi od EU, predsednik Srbije je istakao da je reč o iživljavanju jačih nad slabijima.

- Ne pamtim da je ovako teška situacija bila, da citiram Lauševića, "Godina prođe, ali dan nikad", ostario sam u prethodna tri dana kao u prethodnih 10 godina - rekao je Vučić komentarišući situaciju u Ukrajini i pritisak na Srbiju da uvede sanakcije Rusiji.

"Kragujevac je oduvek bio industrijski grad"

Republika

Foto: Tanjug/T. Radovanović

 

- Ovaj naš prelepi Kragujevac, srce Šumadije, oduvek je bio industrijski grad - rekao je Vučić na samom početku svog obraćanja.

Kako je dodao, ova kompanija je prevalila dug put od osnivanja do danas - kada se njenim akcijama trguje na Frankfurtskoj berzi.

- Naši nemački prijatelji donose u Srbiju viševekovno iskustvo, ogromno znanje i kapital. Sa preko 600 zaposlenih danas, očekujemo i nadamo se da ih bude preko 1.000, a i mnogo više kad donesu odluku o novoj proizvodnoj hali - rekao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nata

28.02.2022 13:22

Nimalo nije lako Vucicu da se pece na raznju,zbog krize izmedju Ukrajine i Rusije...Ne bih volela da sam u njegovoj kozi,a mnogi bi voleli,a onda bi opet bio kriv Vucic...ccc