ĐETIĆ VUJOŠEVIĆ KRIVI SRBIJU ZA RAT! Tadićev kandidat se ne izjašnjava kao Srbin!

Autor:

Vesti

26.02.2022

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne mogu ja biti srpski izdajnik kada sam ja Crnogorac, reči su pretendenta na mesto gradonačelnika Beograda

ĐETIĆ VUJOŠEVIĆ KRIVI SRBIJU ZA RAT! Tadićev kandidat se ne izjašnjava kao Srbin!

Foto: Printscreen

Bivši trener Partizana Duško Vujošević pretenduje da uređuje Beograd, a koliko do juče je tvrdio da nije Srbin, već Crnogorac. Kandidat za gradonačelnika Borisa Tadića se nacionalno opredelio pošto je u intervjuu za Nedeljnik optužio Srbe da su najveći krivci za građanski rat u bivšoj Jugoslaviji.

- Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za kog sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Medutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice "velike Srbije". Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija. Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo, koje je toliko bombardovano da bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojili - rekao je Vujošević u pomenutom intervjuu 2017.

SLABE ŠANSE

Njegova izjava naišla je na oštre reakcije, nazvan je izdajnikom, na šta se Vujošević branio rečima da to nikako ne može biti jer i nije Srbin. 

- Ne mogu ja biti srpski izdajnik kada sam ja Crnogorac. Iako se izjašnjavam kao Jugosloven jer radim u ovom regionu, ja sam ipak Crnogorac, a ne Srbin - poručio je kasnije.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da su Vujoševiću slabe šanse.

- Mislim da Duško Vujošević neće biti gradonačelnik Beograda, eventualno, uz mnogo sreće, može tu listu da pogura do cenzusa od tri odsto pod pretpostavkom da bude mala izlaznost. Ne verujem da ima neku veliku privlačnu moć za biračko telo. Verovatno se misli da će on motivisati navijače Partizana da glasaju, ali sumnjam da će se nešto posebno snaći. On nema političku karijeru, ima politička izjašnjavanja. To šta je nekada pričao o raspadu Jugoslavije je potpuno nebitno za funkciju gradonačelnika, postoje istoričari, politikolozi, političari sadašnji, bivši koji su merodavniji da govore na tu temu. I što se tiče izjašnjavanja o pripadnosti, to po zakonu nije diskvalifikacija, a narod će već odlučiti. Bolje je da je iskren - smatra Stanković. 

BEZ MNOGO POLITIKE

Inače, koalicija "Ajmo ljudi" okupljena oko Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića imala je u četvrtak konferenciju za medije. Govoreći o saradnji s Vujoševićem, Tadić je rekao da neće biti prvi put da on pobeđuje kada deluje da je to nemoguće.

- Uvek se setim Kecmanove trojke u Zagrebu kada je delovalo da je utakmica izgubljena, ali je u poslednjem trenutku došlo je do preokreta - rekao je on.

Sam Vujošević je rekao da nema nameru da se previše bavi politikom i da je kandidatura za gradonačelnika Beograda njegov građanski gest.

- Ovo radim zbog svog samopoštovanja, zbog svog sina i zbog svog prijateljstva s Tadićem. Davno sam uvideo prirodu ove vlasti i nisam hteo da se zavučem "pod kamen". Osećam ovo kao čast i obavezu - rekao je košarkaški stručnjak.

Za Ponoša i Mariniku Srbi su genocidni

Vujošević nije jedini opozicioni kandidat koji Srbe krivi za rat. Marinika Tepić, nosilac liste Ujedinjena Srbija, zalagala se za usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici. S njenom tvrdnjom da je u Srebrenici počinjen genocid saglasan je i Zdravko Ponoš, takođe Đilasov kandidat za predsednika.

- Skupština je zauzela jasan stav po pitanju Srebrenice. Kao predsednik Srbije ću poštovati sve što je doneto ranije od deklaracija, za razliku od Vučića - rekao je nedavno Ponoš gostujući na Nova S.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Drnda

26.02.2022 10:04

Mars u malu Crnu Goru pa budi gradonacelnik Podgorice.Dosta nam je crnogoraca koji samo lelemudaju i rukovode.

Odgovori 80 7
Srbbgd

26.02.2022 10:13

Ko će da glasa za njega jer ima on još izjava o Srbima.

Odgovori 58 5
Zoran

26.02.2022 10:58

A koji će andrak onda ovde? Izmislio vas Milovan Đilas i onaj smešni Bećković koji jadan ni sam ne zna šta je. Duplo golo.

Odgovori 50 5
Kole

26.02.2022 14:44

Čemu se on nada , ovakve ni za portira.

Odgovori 58 7