ODGOVOR U NAREDNIH 48 SATI: Vučić se oglasio o pritiscima na Srbiju da uvede sankcije Rusiji

Autor:

Vesti

23.02.2022

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Madrida, gde boravi u jednodnevnoj poseti.

ODGOVOR U NAREDNIH 48 SATI: Vučić se oglasio o pritiscima na Srbiju da uvede sankcije Rusiji

Foto: Printscreen/TV Pink

Vučić je otkrio da je u noći za nama razgovarao sa predsednicom Vlade Srbije, dodajući da će Srbija u narednih 48 sati izaći sa detaljima o situaciji u Ukrajini.

- Imao sam dug razgovor sa predsednicom Vlade. Vlada o tome odlučuje. Doduše oni su sada u tehničkom mandatu. Da ne bismo tražili izgovor u tehnici, izaćićemo sa komplatnim odgovorom na tu krizu u narednih 48 sati. Sutra imam sastanak sa predstavnicima pet najrazvijinijih zemalja sveta i EU - Amerike, Nemačke, Engleske, Francuske i Italije. Sa njima imam sastanak. Posle toga, ili najkasnije 24 sata posle toga, ćemo izaći sa komplatnim stavovima po tom pitanju. Naši stavovi za razliku od mnogih njihovih stavova biće u potpunosti zasnovani na poštovanju Međunarodnog javnog prava i biće apsolutno principijalni i neće se razlikovati u odnosu na ono što smo mislili i govorili i 2000, 2015. i danas - rekao je predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading