BUDI BOG S TOBOM, VLADIKO! Episkop Grigorije iskoristio smrt za poličko lešinarenje

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grigorije Durić, episkop diseldorfski i cele Nemačke, odustao je od predsedničke kandidature, ali je ostao posvećen političkoj kampanji, u kojoj ne da ne bira sredstva za kritikovanje srpske države i vlasti, već je u tu svrhu spreman i za sramno lešinarenje.

BUDI BOG S TOBOM, VLADIKO! Episkop Grigorije iskoristio smrt za poličko lešinarenje

Foto: Tanjug/D. GOLL

Vladiki Grigoriju, verovali ili ne, ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61) poslužilo je za traktat u kom naširoko smatra da je ta tragedija kolektivni čin usled agesije i besmisla u državi, te da je to slučaj koji bi trebalo da posluži za borbu i osvajanje slobode (?!).

Ako je i od episkopa Grigorija, mnogo je, zgroženi su i u crkvenoj javnosti, odakle su se čuju komentari: "Budi bog s tobom, vladiko."

POLITIČKI VAPAJ

- Novosadskog svirača nije ubio samo 20-godišnji mladić - to je istovremeno i kolektivni čin jednog društva, koje se izobličilo pod teretom svuda proklamovane agresije i besmisla kojim ga svakodnevno hrane. Njegovo ubistvo je krik, poziv za pomoć jednog bolnog, neslobodnog organizma koji prezire i odbacuje bilo koju pojavu koja nije neslobodna poput njega samog - napisao je vladika na Instagram profilu, koji je inače bustovan iliti plaćen.

Buster vladika

Potvrda da je vladika Grigorije u političkoj kampanji, kao spoljni igrač dela opozicije, ukazuje i činjenica da je i problematična objava bustovana iliti sponzorisana, plaćena.
- Poruke bustuju samo velike kompanije ili političari u kampanji. Ako je vladika Grigorije označio tako tu objavu, to znači da je plaćena da bi imala što veći domet i da bi je što više ljudi videlo. I to nedvosmisleno ukazuje da je u kampanji i da je tragediju uličnog svirača (zlo)upotrebio za političke poruke - ocenjuje Injac.

Republika

Foto: youtube.com/BLEKI NOVI SAD

Kristijan Kostić

Njemu je, nastavio je Grigorije, sloboda najveća pretnja, a nesloboda sinonim za život:

- I niko u njemu nije prezren, kao oni koji su se opredelili da budu slobodni. Verujem da još nije kasno da reagujemo na taj vapaj i priskočimo u pomoć sebi samima. Zbog jednog suludo izgubljenog života, zbog mladića koji je taj život nasilno prekinuo. Zbog nas. Bleki. Nadimak, pet slova, već nekoliko dana drugo ime za slobodu, koju tek treba osvojiti i za koju se ima smisla boriti.

U društvu Viole i Save

- ugostio poslanicu Evropskog parlamenta Violu fon Kramon, glavnog albanskog lobistu i promotera nezavisnog KiM

- sastao se i sa Savom Manojlovićem, liderom inicijative Kreni-promeni uoči protesta ispred Predsedništva krajem januara u restoranu "Madera" 

- bio u užem izboru za predsedničkog kandidata dela opozicije okupljene oko lidera SSP Dragana Đilasa

 

Nije neprimećeno da Kostića, koga je nasmrt pretukao mladić Ž. R. (21), naknadno mnogi oplakuju, a izostala je spremnost istih da mu pruže pomoć dok je bio živ.

NAPAD

Sramno je i glupo koristiti smrt jednog uličnog svirača za bilo kakve političke poruke, mišljenja je verski analitičar Željko Injac.

- Hajde da se ne dešavaju takve stvari u zapadnoj Evropi, odakle piše vladika, pa se zapitamo da li možda nešto nije u redu sa nama i našim društvom. A tamo se ubistva i samoubistva dešavaju svakodnevno. Ideja je, dakle, napadati srpsku državu i društvo, čak i kada to nema nikakvog smisla. Iako je odustao od predsedničke kandidature, vladika Grigorije je, dakle, u ozbiljnoj kampanji - zaključuje u razgovoru za Srpski telegraf Injac.

Od vladike Grigorija nismo uspeli da dobijemo komentar na broj poznat redakciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
KPCTA

15.02.2022 09:49

Буди бог с тобом, владико.

Odgovori 17 1