ŠAMAR ZA OPOZICIJU IZ LONDONA! Više nema tajni - objavljena je lista: ĐILAS I DRUŠTVO MOGU SAMO DA PLAČU!

Autor:

Vesti

13.02.2022

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je najdemokratskija zemlja u regionu, tvrdi ugledni britanski magazin s dugom tradicijom Ekonomist.

ŠAMAR ZA OPOZICIJU IZ LONDONA! Više nema tajni - objavljena je lista: ĐILAS I DRUŠTVO MOGU SAMO DA PLAČU!

Foto: Tanjug

Na listi koju je objavio Ekonomist, po svim parametrima, Srbija je daleko ispred ostalih zemalja u regionu, pa nam u leđa gledaju Albanija, Crna Gora, Severna Makedonija, BiH... Da za unutrašnje mrzitelje stvar bude gora, svrstani smo tik uz više zemalja EU, u grupaciju u kojoj je čak i Amerika.

Ovakvi rezultati, kako je za Srpski telegraf ocenio dr Orhan Dragaš sa Međunarodnog instituta za bezbednost, nisu nikakvo iznenađenje:

Kako su grupisane države na mapi

- tamnoplava - zemlje s punom demokratijom

- svetloplava - države koje su korak do pune demokratije
- najsvetlije plava - zemlje u tranziciji ka punoj demokratiji (Srbija, Slovačka, Češka...)
- žuta i svetlobraon - države s hibridnim režimom
- braon - autokratski režimi
- crvena - zemlje bez demokratije 

 

- Nema tu nikave tajne niti misterije u tome gde je Srbija danas u odnosu na svet i gde je bila pre desetak godina. Jednostavno, uporan i vredan rad doveo je Vučićevu Srbiju u dobro, bogatije i naprednije evropsko društvo. Tajnih poslova i muljanja ima samo u glavama frustriranih neradnika, za koje je svaka dobra vest o Srbiji, u stvari, loša vest. A ako baš nikako ne mogu da poveruju Vučiću, neka prate dobre vesti o Srbiji koje se sve više objavljuju u svetskim medijima.

Parametri za ocenjivanje

- izborni proces i pluralizam
- funkcionisanje vlade
- političko učešće
- demokratska politička kultura
- građanske slobode

Potpredsednik SNS Vladimir Orlić poručio je da svet vidi i ono što ovdašnji tajkuni i bivši režim ne žele da priznaju ni po koju cenu.

- Srbija je demokratska zemlja, što iz godine u godinu potvrđuje i čuveni Ekonomist. Srbija jeste bolje ocenjena danas nego što je bila 2012 ili 2011. u vreme bivšeg režima. Zato s punim pravom možemo da kažemo da danas imamo više slobode i demokratije nego što je bio slučaj u vreme tajkuna, što i svet priznaje. A Đilas, Ponoš, Tepićeva i ostali koji uporno nude samo povratak u prošlost, dok najpogrdnije i najodvratnije govore o Srbiji, nisu u stanju da konkurišu rezultatima politike Aleksandra Vučića ni u čemu, pa ni na planu demokratije. Baš kao sto ne mogu s njim da se takmiče ni u ekonomiji, infrastrukturi ili zdravstvu - navodi Orlić za naš list.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Krman

13.02.2022 17:31

Opozicija place i bez toga.