EVROPSKA PORODICA NEĆE BITI POTPUNA BEZ SRBIJE: Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti

Autor:

Vesti

12.02.2022

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden uputio je čestitku povodom Dana državnosti Srbije predsedniku Aleksandru Vučiću, saopšteno je danas iz predsedništva.

EVROPSKA PORODICA NEĆE BITI POTPUNA BEZ SRBIJE: Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti

Foto: Tanjug

- Ohrabrujem Vas i Vašu Vladu da nastavite da vredno radite na primeni domaćih reformi koje su potrebne da bi svim ljudima u Srbiji bile dostupne tekovine demokratije. Iste te reforme pomoći će da se garantuje održivi razvoj, vladavina prava i privlačna investiciona klima, a približiće vas i pristupanju Evropskoj uniji - naveo je Džo Bajden, prenose mediji.

Istakao je da "stremljenja Srbije ka EU" zavise i od napretka ka punoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, koji moraju da budu zasnovani na uzajamnom priznanju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

- Sjedinjene Države su spremne da vas podrže u radu u dobroj veri kako biste ostvarili ovaj cilj. Evropska porodica neće biti potpuna bez Srbije i svih njenih suseda - naveo je Bajden.


Istakao je da su dve zemlje tokom 140 godina partnertva izgradile snažne odnose koji su potpora ekonomskom razvoju i koji unapređuju prosperitet srpskog naroda, pružaju podršku demokratskim institucijama Srbije i vitalnoj ulozi civilnog društva i medija.

- Naša zajednička zalaganja, takođe, promovišu regionalnu bezbednost, naročito kroz dugotrajno državno partnerstvo Srbije sa Nacionalnom gardom iz Ohaja. U novembru smo, posle pet godina, održali prve bilateralne konsultacije iz oblasti odbrane - naveo je Bajden u čestitki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading