ŠOLAKOV NOŽ U LEĐA ĐILASU: Zar i ti brate Dragane? Šokantno priznanje opozicionih medija - oborili rejting lideru SSP

Autor:

Vesti

09.02.2022

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

List Nova objavio istraživanje koje je SSP svelo na 13,5 odsto, dok bi naprednjaci slavili pobedu s osvojenih 55 glasova.

ŠOLAKOV NOŽ U LEĐA ĐILASU: Zar i ti brate Dragane? Šokantno priznanje opozicionih medija - oborili rejting lideru SSP

Foto: Printskrin

Zar i ti, brate Dragane, rečenica je koju, prema ugledu na poslednju izgovorenu rečenicu slavnog Julija Cezara: "Zar i ti, sine Brute", izgovara lider SSP Dragan Đilas nakon najnovijih istraživanja koje je objavio list Nova, koji je inače u vlasništvu Dragana Šolaka.

Naprednjaci bi, pokazuje istraživanje koje je objavila Nova, bukvalno razbili Đilasa i stranke koje su okupljene oko SSP. Za SNS glasalo bi 55 odsto birača, dok Đilasov savez ne bi imao ni 15 odsto podrške.

- Agencija Sprint insight, koju predvode docenti na FPN Dušan Vučićević i Nikola Jović, uradila je istraživanje u periodu od 17. do 24. januara. Anketa je rađena licem u lice i ovo je prvo objavljeno istraživanje rađeno na terenu, a ne telefonski, što je postalo praksa. Anketa je pokazala da bi koalicija SNS i SPS u nedelji nakon referenduma osvojila 55 odsto glasova, dok bi koalicija oko SSP, DS i NS osvojila 13,5 odsto - navodi se u tekstu dnevnog lista Nova.

ŠTO MU JE MILO...

Sam Đilas uveren je da ima mnogo veću podršku. Pre nešto više od mesec dana Đilas je objavio rezultate istraživanja koje je radila njegova SSP, a prema kojima, opozicija okupljena oko njegove stranke broji 25,7 odsto, dok SNS koalicija, prema Đilasovim istraživanjima, broji 42,1 odsto.

- Koalicija okupljena oko SNS, SPS, PUPS i Pokret socijalista 42,1 odsto. Ujedinjena opozicija Srbije, koju vodi Marinika Tepić, gde su SSP, DS, NS i još neke organizacije, 25,7 odsto, pri čemu je SSP dominantan u ovom delu sa 18 odsto glasova - rekao je tada Đilas.

Republika

Foto: ST/N. Pančič, Tanjug/S. Aćimović

Mariniki kriv Đorđe Vukadinović

Ove rezultate osporio je Đorđe Vukadinović, urednik Nove političke misli. Ističući da je njegova organizacija merila rejtinge stranaka i koalicije, Vukadinović je rekao da Đilasov savez ne može da dobaci do deset odsto. Rezultati koje je predstavio prognoziraju da Đilas i SSP najviše mogu da dobiju 7,6 glasova. Isto tako Vukadinović je rekao da naprednjaci mogu da dobiju 43 odsto glasova.

Vukadinović opet spustio Mariniku

Politički analitičar i urednik Nove političke misli Đorđe Vukadinović, žargonski rečeno, oduvao je Đilasovu uzdanicu Mariniku Tepić, za koju je rekao da je "novi Ilija Čvorović" i da je umislila da je sve što ona kaže istina.

- Pitam se, ako sve "lepo" priznam, hoće li mi "Đura" oprostiti što me je tukao. Smejemo se genijalnom Bati Stojkoviću zbog ove replike, a ne vidimo da se često ponašamo po istom principu. Pogotovo ako nam je "Ilija Čvorović" politički blizak ili ako ima lepše brkove" - napisao je Vukadinović na Tviteru.
Na pitanje tviteraša da li je istina ono što Tepićeva iznosi o njemu, Vukadinović je odgovorio da je "opšte znano da je SVE istina što Marinika kaže".
Podsetimo, Tepićeva je napala Vukadinovića jer joj se nisu dopala njegova istraživanja, kao ni kritike na račun opozicije. Vukadinović ju je tada podsetio da je bila desna ruka Nenada Čanka i potpisnica rezolucije da su Srbi u Srebrenici počinili genocid.

Zbog ovog istraživanja Vukadinović je navukao bes SSP, pa je već danima meta napada Marinike Tepić (pogledajte okvir).

NIJE MU DOBRO

Poslanik naprednjaka Lav Pajkić smatra da Đilasu neće biti dobro kad vidi rezultate realnih istraživanja.

- Radi očuvanja mira u svojim redovima i da bi dalje mazao oči malom broju aktivista koje ima, mora da izmišlja dobre rezultate. Što se tiče ovog istraživanja koje je objavila Nova, gde se jasno vidi pobeda SNS, mislim da tu nisu gubitnici opozicione partije, već romantični odnos Šolaka i Đilasa, koji toliko dugo traje. Šteta što se takva, naizgled stabilna veza, dovela u pitanje. Posle ovakve izdaje ništa neće biti isto - smatra Pajkić.

Povlačim se ako ima boljeg

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Lider Dveri Boško Obradović

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da je logično da dođe do zbližavanja i saradnje desnih patriotskih opcija.
- Imamo veoma malo vremena, radi se o nekoliko dana do raspisivanja izbora. Što se nas tiče, mi ćemo biti potpuno otvoreni za dogovore u tom pravcu jer smatramo da naš patriotski blok treba dodatno ojačati i proširiti - rekao je Obradović.
Naveo je da je grupa intelektualaca okupljenih oko Pokreta za KiM sa Milošem Kovićem i Slobodanom Samardižćem na čelu inicirala sastanak u prostorijama Dveri s predstavnicima Nade, POKS Žike Gojkovića, Dosta je bilo, Zavetnika, na kojem je ugovorena saradnja o čvrstoj koordinaciji i odbrani izbornih rezultata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Jela

09.02.2022 10:10

Neka bude srecan ako ima i tih 13%....

Odgovori 16 4
Igor

10.02.2022 07:10

@Jela - Po meni nema ni tih 13%.

Dera

09.02.2022 10:37

Opozicione partije će teško preći smanjeni cenzus od 3%. Ne isplate se laganje, vredjanje naroda i nasilje.

Odgovori 18 3
Olivera

09.02.2022 12:17

Počeli su polako i medjusobno da se zameraju. Brod tone!

Odgovori 18 2