LIDER SSP TVRDI DA JE IZRAZITI FAVORIT NA IZBORIMA, ALI...: Đilase, što se ti ne kandiduješ?

Autor:

Vesti

11.01.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SSP i lider dela opozicije Dragan Đilas, koji se javno hvali da samo on može da porazi Vučića na izborima, sve više postaje predmet podsmeha na društvenim mrežama, ali i među drugim učesnicima u političkom životu.

LIDER SSP TVRDI DA JE IZRAZITI FAVORIT NA IZBORIMA, ALI...: Đilase, što se ti ne kandiduješ?

Foto: ST/N. PANČIĆ

Tviter zajednica gotovo svakodnevno ga pita kada će mu "izrasti" hrabrost da prelomi i kandiduje se kao nosilac barem neke liste na predstojećim izborima kad je već toliko moćan, koliko tvrdi, mašući navodnim istraživanjima javnog mnenja. Međutim, dok se u medijima koji su mu naklonjeni ili koje sam finansira hvali visokim rejtingom i izmaštanom popularnošću, od kandidature ni traga ni glasa. Potura ovoga, istura onoga, predlaže onog tamo, hvali onu... Te Ponoš, pa Marinika, evo, i Dejana Šoškića iskopa odnekud, ali nikako da dočekamo da sam istupi ispred svoje liste i partije i izađe na crtu onima koje svakominutno blati i proziva. Baš zbog toga njegov status i na društvenim mrežama postaje sve neprijatniji jer ne može da izbegne pitanje koje mu postavljaju i njegovi fanovi - da li neće da se kandiduje jer se boji novog poraza?

- Dragane, čoveče, dokle misliš da ubeđuješ ambiciozne amatere da izađu na predsedničke izbore? Pa slušaš li ti sebe na svojim konferencijama? Čitaš li rezultate svojih istraživanja? Vaša pobeda je neupitna. Kandiduj se, lideru. Pobedi! Nije valjda da sebi ne veruješ - našalio se narodni poslanik i potpredsednik SNS Milenko Jovanov, ukazujući na jasnu nelogičnost, a to je odsustvo kandidature lidera SSP.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Milenko Jovanov

Ovom komentaru priključio se i Dragan Šormaz, narodni poslanik SNS.

- Aman, ne loži ga. Šta ćemo ako se kandiduje - napisao je poslanik na zvaničnom Tviter nalogu, uz salve smeha.

LICITACIJA KANDIDATIMA

Šormaz je i za Srpski telegraf objasnio da licitiranjem kandidatima opozicija pokazuje koliko je zapravo slaba.

- Da je Đilas političar, on bi se kandidovao, ali on je politikant, želi da se bavi politikom da bi zarađivao novac, nema stav. U suštini, zna da će da izgubi, da ne vredi ništa i jasno mu je da će Vučić da osvoji pobedu u prvom krugu - navodi Šormaz.

Republika

Foto: printscreen/N1

Dragan Šormaz

Neki od Tvitova

Mr Covek:

- I još podje*avaš narod da ćeš pobediti na izborima.

Arija Matić:

- Očigledno je da vlast želi, a možda je počeo da se plaši sebe.

Dragan Mitić:

- Kandidovao bi se Đilas, ali je i sam svestan činjenice da ga narod doživljava kao najvećeg lopova i tajkuna. Zato se na parlamentarnim izborima krije iza Marinikine suknje, a videćemo iza koga će se već sakriti i za predsedničke.

Srđan Jovanović:

- Po Đilasu, izbori ne bi trebalo ni da se održe jer je on već proglašen za pobednika.

Leonardo:

- Đilas ni sam kada bi izašao, kao kandidat, ne bi pobedio, takvom zlotvoru je s razlogom rečeno zbogom još davnih dana i to jednom zasvagda. Tajkuni poput njega su ružna prošlost Srbije.

Dušan V:

- Niti ima poverenje naroda da bi se kandidovao, tako da je Đilasu najbolja matematika da nekog drugog kandiduje da bi mu svi drugi bili krivi za izborni neuspeh, osim njega.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, govori o obrnutom procesu koji se trenutno dešava unutar opozicionih struktura.

- Svuda u svetu lider se postaje na izborima. Lideri su ljudi koji istupaju ispred stranaka i osvajaju glasove za njih. Samo u Srbiji lideri sami sebe proglašavaju, a onda traže nestranačke ličnosti da umesto njih osvajaju glasove za njih. I kad neko pita čemu služe takvi lideri, oni se ljute - objašnjava Krstić za Srpski telegraf.

SUROVI TVITER

Čini se da se građanima smučio ovaj pristup lidera SSP, koji jedno priča, drugo radi, pa su nezadovoljstvo ovakvim nastupima samoproglašenog lidera opozicije, ali ne i kandidata na izborima, rešili da iskažu oštrim tvitovima, u kojima su Đilasa nazvali klovnom.

- S njim pravi cirkus, a on je glavni klovn - naveo je korisnik Tvitera upisan kao DecaciPavloveUlice.

Bilo je različitih mišljenja, od toga da se Đilas samog sebe plaši do toga da je svestan da nema poverenja naroda, kog izjavama samo podje*ava.

- Ako se predstavljaš kao lider najjače opozicione stranke, a na predsedničkim izborima hoćeš da kandiduješ nekog drugog (bilo koga) umesto sebe, onda tu nešto ozbiljno nije u redu - konstatovao je David Babić.

Đilasove izjave:

* Potpuno je realno da opozicija dobije više glasova na parlamentarnim izborima od liste SNS

* Da pobedi u Beogradu i da kandidat opozicije uđe u drugi krug predsedničkih izbora

* Uz svu kampanju, koja, naravno, ostavlja posledice, apsolutno sam ubeđen da ćemo posle aprila imati drugačiju Srbiju

* Na pitanje da li će biti na listi za poslanike odgovorio je: "Hoću. Ja sam predsednik najveće opozicione stranke"

* Kandidat za gradonačelnika će biti simbol svega što Beograd zaista jeste - velegrad sa dušom

* Kandidat za predsednika (Srbije) omogućiće da prestanu podele u našem narodu, ali i društvu uopšte

* U ovom trenutku bi za opoziciju u Beogradu glasalo 56 odsto građana, a za vlast 44 odsto

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Mila

11.01.2022 21:30

Djilasa bi trebalo da bude sramota da se pojavi u javnosti a kamoli da se kandiduje, na izborima ce se samo izblamirati.

Odgovori 12 1
Ja Ha

12.01.2022 06:43

@Mila - Nikada on kao samostalni kandjdat neče izaći na izbore,zna da ga narod neće,zato podmeće onog izdajnika iz knina,hrvata ponoša i propalog guvernera špškića koji je sam sebi davao plati o 7000 evra,sve izdajnik do izdajnika

Odgovori 11 1
Luka

12.01.2022 04:17

Opozicija licitiranjem kandidatima samo pokazuje koliko je zapravo slaba. Dragan Djilasa bi trebalo da bude sramota da se pojavi u javnosti a kamoli da se kandiduje, na izborima će se samo izblamirati.

Odgovori 10 3
Bacvanin

12.01.2022 05:25

Nesretnika bi i pokojni Seceroski nadmasio na izborima.

Odgovori 10 0