UHVAĆENI SU! PROPALA SULUDA PODVALA DANASA! Medijski kerberi pali na najniže grane: Besraman pokušaj negiranja masakra na Božić u Kravicama!

Autor: Republika

Vesti

07.02.2022

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niskotiražni tabloid Danas pod kontrolom tajkunskog dvojca bez kormilara Dragana Đilasa i Dragana Šolaka, koji se lažno predstavlja kao objektivan i nezavistan, pao je na najniže grane.

UHVAĆENI SU! PROPALA SULUDA PODVALA DANASA! Medijski kerberi pali na najniže grane: Besraman pokušaj negiranja masakra na Božić u Kravicama!

Foto: printscreen

Ovaj opozicioni podlistak, naime, objavio je skandalozni tekst u kome je pokušao da opravda krvavi zločin koji su koljački Nasera Orića počinili u selu Kravice 1993. godine.

Danas je objavio tekst sa skandaloznim naslovom "Od borbe za preživljavanjem stvorila se fama o masakru", u kojem su na besraman način pokušali da relativiziju razmere zločina u kojem je 49 ljudi najbrutalnije likvidirano od strane Orićevih mudžahedina.

U gebelsovskom maniru svojstvenom Danasu, ovo propagandno glasilo pokušalo je da relativizuje reči Fadile Mujić, jedne od takozvanih Majki Srebrenice, koja je otvoreno priznala kakvi zločini su počinjeni u Kravici, a o čemu su Republika i Srpski telegraf u više navrata detaljno pisali.

Republika

Foto: printscreen/profimedia/ilustracija

 

Podsetimo, ozloglašeni koljač Naser Orić pao je u strašnu paniku nakon što je isplivala istina o zločinu u Kravici 1993, kada su njegovi zločinci na Božić ubijali Srbe na pragovima njihovih kuća, a Bošnjakinje krale hranu sa stolova i iz ostava.

Naser je iznerviran što je ova tema dobila toliki publicitet i što je tužilaštvo ponovo otvorilo ovaj slučaj. Njega je Međunarodni sud u Hagu oslobodio za komandnu odgovornost za zločine u opštini Srebrenica nad Srbima, ali sada postoji svedočenje žene koja jasno kaže da su muslimanski borci, kao i žene, sledile Nasera, koji je predvodio zločinački pohod na srpsko selo. Ne treba zaboraviti da je to bio samo jedan u nizu Orićevih zločina, koji je 1993, zahvaljujući ćutanju međunarodne zajednice, Srebrenicu etnički očistio od Srba, kako je utvrdila i Grajfova komisija. On je neke od krvavih pohoda snimao i puštao stranim novinarima, kojima je bilo naloženo da sarađuju s njim. Orić se boji da bi međunarodna zajednica mogla da se okrene protiv njega i da dopusti tužilaštvu da sprovede nezavisnu istragu o Kravici i smesti ga tamo gde mu je sve vreme mesto - iza rešetaka - rekao je nedavno dobro obavešten Srpskog telegrafa izvor iz Sarajeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading