CIRKUS OPOZICIJA! Ludilo Đilasovih maskota u punom naponu: VLAST ĆEMO DA GUŠIMO, A BEOGRAD ĆEMO DA RUŠIMO!

Autor: K. I. - E. S. T.

Vesti

03.02.2022

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Silno su se juče zabavili oni koji su uživo pratili prenos konferenciju koalicije Ujedinjena Srbija, koja je predstavila svoje kandidate za predstojeće izbore, dok je tragično bilo onima koji su očekivali da im obraćanje ovih kandidata pruži uvid u neki konkretan politički program.

CIRKUS OPOZICIJA! Ludilo Đilasovih maskota u punom naponu: VLAST ĆEMO DA GUŠIMO, A BEOGRAD ĆEMO DA RUŠIMO!

Foto: TANJUG/ S. RADOVANOVIĆ

Vladeta Janković, Marinika Tepić i Zdravko Ponoš

Umesto toga, Marinika Tepić, kao kandidat na parlamentarnom nivou, Zdravko Ponoš, kao predsednički, i Vladeta Janković, kao kandidat za gradonačelnika, prikazali su jedan rušilački plan, prema kom je, čini se, jedino važno doći na čelo države i Beograda i uništiti sve ono što je postigla vladajuća partija.

Upitan da prokomentariše gde bi izmestio Spomenik Stefanu Nemanji, za koji je nedavno rekao da mu je kičast, Vladeta Janković je otkrio da bi ta lokacija bila što dalje od Beograda.

Ako ne ispunimo obećanja, povlačimo se

Marinika Tepić je juče tokom konferencije rekla da su se četvoro najviših funkcionera SSP obavezali i to overom da će izaći iz politike ukoliko u roku od šest meseci ne ispune prioritete iz njihovog plana za dan posle:

- Taj plan je usmeren na povratak pravde u Srbiju. To podrazumeva usvajanje nekoliko zakona - zakon o specijalnom antikorupcijskom tužiocu, po ugledu na rumunsku tužiteljku.
Tepićeva je navela da su se, osim nje, na to obavezali Dragan Đilas, Borko Stefanović i Dejan Bulatović.

- Taj spomenik takav kakav je zaslužuje drugo mesto, tamo gde je sad on, pre svega, ne vidi se dovoljno, a blokiraće taj prostor ako jednog dana, kao što nam je namera, Železničku stanicu vratimo na to mesto. Treba za takav spomenik tih dimenzija, po savetu stručnjaka, istoričara umetnosti, urbanista, naći odgovarajući prostor na široj teritoriji grada, a možda čak i u srcu Srbije. Kolevka srpske države je u Raškoj, kod Đurđevih stupova, tamo bi, recimo, spomenik ovih dimenzija i ovog značenja imao puno smisla - naveo je Janković.

Republika

Foto: TANJUG/ S. RADOVANOVIĆ

 

ZAUSTAVITI LEŠĆE

Na krilima toga što je konačno obnarodovano ono što je dugo iščekivao, kandidaturu za gradonačelnika Beograda, Janković je vidno raspoložen nadahnuto nabrajao šta bi to sve on "vratio na fabrička podešavanja" u Beogradu, neskriveno govoreći - kad preuzmemo vlast, kao da je to već izvesna i gotova stvar. Toliko je bio euforičan da je Makiš zamenio Lešćem:

- Onog dana kad preuzmemo vlast, prvo što bismo uradili bilo bi da sprečimo, zaustavimo, ono što nanosi neposrednu štetu. Kao što republička vlast mora da proveri da ovo sa "Rio Tintom" nije smicalica od mesec dana, nego to mora da dotera do kraja, tako bismo mi u Beogradu morali da zaustavimo, pre svega Lešće, izvinite - Makiš, jer to ugrožava život, da ozbiljno preispitamo liniju metroa da bi se Beograd vratio tamo gde mu je mesto, u svoj stari centar, a ne da bude dole u onoj rupi i, naravno, morali bismo, to je moja omiljena ideja, da Železničku stanicu vratimo u funkciju.

Vukadinović: Ponoš i Janković ne mogu da ostvare 30-40 odsto

U emisiji "Da se razumemo", emitovanoj na Šolakovoj N1, Đorđe Vukadinović, upitan za to kolike su šanse opozicionih kandidata i da li Ponoš i Janković mogu da ostvare 30-40 odsto, objasnio je da nisu ni blizu:
- Voleo bih da delim taj optimizam, da se možda pojavi u narednih nekoliko nedelja takva osoba, ali mora da se pojavi, a ne da je proglasimo takvom jer takva ne postoji među onima koje smo merili i ne sada, poslednji put, nego i u prethodnom, takav ne postoji.
Kada ga je voditeljka upitala da li misli da trenutni kandidati to ne mogu, odgovorio je da nisu ni blizu.
- Ma kakvi, ni blizu. Nemojte da imamo iluziju o tome - zaključio je Vukadinović.

 

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar, ocenio je da Janković samo ponavlja otrcane fraze dežurnih hejtera iz opozicije, čija je maskota postao.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

 

- Nikada nije imao nikakvu funkciju u izvršnoj vlasti, čak i kada je bio funkcioner partije Vojislava Koštunice, pa jasno da on ne zna ništa o upravljanju i organizaciji i načinu funkcionisanja složenog sistema kakav je Beograd. On je paravan za Đilasovu ambiciju da vlada i maskota kvazidemokratske opozicije i karikaturalne nazovielite. Nema kod njega nikakvog spoja upravljačkog znanja, političkog iskustva i razboritosti, a ni neke naročite finoće - zaključuje Vuk Stanković za Srpski telegraf.

ČOVEK PROŠLOSTI

Ovakvo samouvereno isticanje poruka koalicije Ujedinjene Srbije da je najveći problem Beograda Spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu začudio je i potpredsednika glavnog odbora SNS Vladimira Orlića:

Republika

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

 

- Da neko takav ima bilo kakve šanse u takmičenju sa rezultatima Aleksandra Vučića, sa svim novim avionima, tenkovima, opremom nabavljenom za našu vojsku prethodnih godina, a koja je danas od sveta prepoznata kao najjača sila u regionu... U to ne veruju čak ni tajkuni koji su Ponoša predložili. Ista se paklena namera jasno vidi i iz guranja u prvi plan Vladete Jankovića, savetnika u Vladi koja je prihvatila da joj strani ambasadori određuju Ponoša za načelnika Generalštaba. Još jednog čoveka prošlosti, koji ne zna ni gde se nalazi Marinkova bara, ne razlikuje Lešće od Makiša, ali bi da bude na čelu Beograda - navodi Orlić za Srpski telegraf.

Slično čudan politički program ovog opozicionog bloka ocenjuje i Nevena Đurić, potpredsednica glavnog odbora SNS:

- Janković, koji čak i ne zna šta bi i kako radio kao prvi čovek glavnog grada, jer ne zna koliko je kadar, zna pak da bi premeštao i rušio urađeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading