MINISTAR VULIN O KRIMINALCIMA: Nema nacionalnosti, svako ko se bavi kriminalom biće pronađen i kažnjen

Autor:

Vesti

28.01.2022

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zaplena 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu prva velika zaplena u tom mestu nakon decenija, istakavši da zaplena u tom kraju nije bilo ne zbog policijskih već iz političkih razloga, jer je reč o čisto albanskoj sredini u koju se svaki ulazak policije tumači kao izazivanje međunacionalnih sukoba.

MINISTAR VULIN O KRIMINALCIMA:  Nema nacionalnosti, svako ko se bavi kriminalom biće pronađen i kažnjen

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

- Reč je o sredini koja je stalno pokušavala da se politički brani kada se vodi borba sa kriminalom. Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić je zemlja u kojoj se zakon primenjuje svuda i nema veze koje ste vere ili nacije, samo je bitno da li poštujete zakon - rekao je ministar Vulin u jutarnjem dnevniku RTS. 

Naglasio je da kod kriminalaca nema nacionalnosti i da ga ne zanima da li je neko Albanac ili Srbin, jer ako švercuje marihuanu i bavi se kriminalom biće pronađen i kažnjen. 

Ministar je rekao da je hapšenjem ove kriminalne bande, koja je kako je istakao albanska mafija, razbijen lanac krijumčarenja marihuane ka Turskoj i podsetio da je ista krijumčarska grupa pre nešto više od godinu dana pala u Aranđelovcu sa 670 kilograma marihuane.

Foto: MUP Srbije

Policija, zaplena droge

- Marihuana je trebalo da završi u Turskoj, išla je iz Albanije, pa je trebalo da se preko Severne Makedonije prebaci u Srbiju i odatle kamionima u Tursku, gde trenutno kilogram marihuane košta između šest i osam hiljada evra. Turska je u konkretnom slučaju postala uvoznik droge - objasnio je ministar policije. 

Prema njegovim rečima, posle ove dve velike zaplene i hapšenja ova kriminalna banda, koja je imala moćnu bazu u Srbiji, Albaniji, Severnoj Makedoniji i Kosovu i Metohiji, je razbijena. 

- Pokazali smo kako radi ozbiljna policija. Ponosan sam na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za droge i sve delove policije koji su zajedno radili i pokazali da sinergija daje izvanredne rezultate - rekao je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading