OKO VUČIĆA NEKOLIKO PRSTENOVA OBEZBEĐENJA: Premijerka Srbije saopštila da pretnja po život predsednika još uvek NIJE OTKLONJENA

Autor:

Vesti

27.01.2022

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić rekla je jutros da su u ovom trenutku glavni osumnjičeni za planiranje atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića van dometa naših bezbednosnih službi i da one rade danonoćno kako bi pretnja po život predsednika bila otklonjena

OKO VUČIĆA NEKOLIKO PRSTENOVA OBEZBEĐENJA: Premijerka Srbije saopštila da pretnja po život predsednika još uvek NIJE OTKLONJENA

Foto: TV Pink/printscreen

Ona je za RTS rekla da je u planiranje ubistva uključeno dvoje crnogorskih državljana, ali i ljudi iz drugih država i unutar i van Evropske unije.

Brnabić je istakla i da srpske bezbednosne službe danonoćno rade na pronalaženju onih koji su planirali ubistvo na predsednika Srbije.

- Ono što je važno da naglasim za sve naše gradane - još uvek u ovom trenutku, svi oni koji se sumnjiče i za koje imamo dokaze, su van dometa naših bezbednosnih službi. Dakle, mi ne možemo da dođemo do njih - rekla je Brnabić.

Premijerka kaže da ima apsolutno poverenje u srpske bezbednosne službe, i da one nemaju lak zadatak.

- Imaju izuzetno težak zadatak, rade sve bezednosne službe zajedno - svi daju sve od sebe. Verujem da ćemo mi ovo sprečiti. Da li se u ovom trenutku osećam sigurno i da ne postoje problemi - ne, ne osećam se. Imamo još mnogo da radimo, nismo otklonili bezbednosnu pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića. Verujem da hoćemo, ali moramo da radimo danonoćno - poručila je Brnabić.

Foto: Tanjug/Profimedia

Za likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića unajmljen dobro obučeni plaćeni ubica iz Čečenije

Na pitanje da li ima poverenje u one koji direktno obezbeđuju predsednika, premijerka je rekla da je njegovo obezbedenje trenutno na maksimumu.


- Postoji nekoliko prstenova obezbeđenja oko predsednika Vučića. Ja nemam informacije koje su se pojavile u medijima da mi imamo takve sumnje... Momci koji su u neposrednom obezbeđenju verujem da bi u svakom trenutku dali život za njega, to su ozbiljni ljudi, ozbiljne patriote, i oni ozbiljno lično vole predsednika - rekla je Brnabić i istakla da je njima, pored predsednika i njegove porodice, najteže.

Poručila je i da je Srbija zahvalna stranim partnerima sa kojima sarađuje u vezi sa ovim informacijama, pored ostalih, i Evropolu.


- Delimo informacije i borimo se da predsednik Aleksandar Vučić bude bezbedan - rekla je premijerka.

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Premijerka Srbije Ana Brnabić

Dodala je da je oprez na granicama maksimalno pojačan, jer se veruje da će oni koji planiraju napad na predsednika pokušati iz inostranstva da uđu u našu zemlju.

- Oni imaju svakako svoje jatake u Republici Srbiji... Oni su pod direktnim nadzorom, ono što jeste meni problem - svi oni koji su glavni a umešani u ovo nisu u dometu naših bezbednosnih službi. Ja sam naravno najbezbednija kada jesu u domenu naših službi, iako verujem u strane partnere - rekla je premijerka.

Podsetimo, mediji prenose da je za ubistvo predsednika Srbije angažovan profesionalac poreklom iz Čečenije koji je, prema planu, trebalo da likvidira Vučića snajperom sredinom februara za pozamašan honorar od čak milion evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (9)

Loading
Olivera

27.01.2022 10:09

Obezbedjenje mora da postoji oko Vučića jer se mora zaštititi od toh ubica kojima ništa u životu nije sveto.

Sanja

27.01.2022 10:33

Izuzetno je važno uhvatiti one koji su planirali ovakvo gnusno zlodelo, protiv najvažnijeg čoveka u našoj državi, ali dok se to ne dogodi, potrebno je podići bezbednost na najviši nivo i sačuvati predsednika.

Rada

27.01.2022 12:29

Zato ste vi tu zajedno sa MUP om da svaku pretnju otklonite. Verujemo u vas.

Mina

27.01.2022 12:31

Pretnje moraju biti otklonjene a nalagodavci uhapseni.