RIO TINTO DOVEO ŽUTI OLOŠ, A NE VUČIĆ! Vulin opleo po resornim ministrima: Problem su trebali da reše oni a ne predsednik Srbije

Autor: Republika

Vesti

21.01.2022

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin gostujući na televiziji Kurir istakao je da je podržao stav Vlade Srbije po pitanju Rio Tinta, ali da je imao drugačije stavove od ostalih članova Vlade i da su probleme u vezi Rio Tinta trebali da rešavaju resorni ministri, a ne predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RIO TINTO DOVEO ŽUTI OLOŠ, A NE VUČIĆ! Vulin opleo po resornim ministrima: Problem su trebali da reše oni a ne predsednik Srbije

Foto: printskrin

Ministar policije i lider PS-a Aleksandar Vulin je naglasio da je Rio Tinto odgovornost i posao resornih ministara, a ne predsednika Vučića.

- Ja sam na Vladi imao malo drugačije stavove. Naravno, podržao sam odluku Vlade. Prvo, smatram da čitav slučaj Rio Tinto nije smeo da bude vođen na taj način. Nije smeo Aleksandar Vučić da bude taj koji treba na sebe da preuzme sve to, to je posao Vlade. To je posao resornih ministara. Što resorni ministri nisu bili u Nedeljicama? Što resorni ministri nisu objašnjavali ljudima? Što resorni ministri nisu rekli - izbacićemo Rio Tinto? Što resorni ministri nisu preuzeli na sebe tu odgovornost? Nego mora Vučić da ide. Na sednici Vlade sam rekao da je to za mene neprihvatljivo, da smatram da ministri moraju da preuzmu svoju odgovornost. Znate, to je kao kad bi predsednik Vučić odlazio da hapsi klan Belivuk-Miljković. Pa to je moj posao. Ako ja to ne uradim, zašto on to treba da radi? Zašto on na sebe to treba da preuzme? Dovoljno je što mi je dao podršku i što je dao Ministarstvu unutrašnjih poslova bezrezervnu podršku da razbijemo taj krvoločni klan i sve druge klanove. On je to uradio, šta više od toga treba da uradi? Kao što vidite, na sebe je preuzeo sve proteste. Svu mržnju, sve sukobe, otišao da lično rešava probleme. To smo trebali da radimo mi, to je posao Vlade - rekao je ministar unutrašnjih poslova Vulin.

Ministar Vulin je poručio da oni koji su doveli Rio Tinto, sada ili nemaju stav ili protestuju protiv Rio Tinta i još jednom podsetio da nije Aleksandar Vučić doveo Rio Tinto, već vlast koja  je došla posle petog oktobra. 

- Treba opravdati dnevnice. Rokfeler kad daje pare, on očekuje da ih opravdate. Nije nelogično da kada Rokfeler da novac  gospodinu Manojloviću, da očekuje da taj novac bude opravdan. Ako to znači da stojiš na kiši ispred Vlade Srbije, bez obzira šta je Vlada Srbije odlučila, ti stojiš na kiši ispred Vlade Srbije, ne čekajući šta je Vlada Srbije odlučila i samo nalaziš način kako da svoj angažman produžiš.

Nije stvar da li će se nešto eksploatisati ili neće, ni vi ni ja nismo stručni da raspravljamo o tome. Kao što vidite, ništa se nije desilo, ništa nije urađeno. Vrlo je zanimljivo da oni koji su doveli Rio Tinto, sada ili nemaju stav ili protestuju protiv Rio Tinta. Nije Aleksandar Vučić doveo Rio Tinto, nego ga je dovela vlast žutog ološa koja je došla posle petog oktobra. Oni su ih doveli, a sad je to odjedanput problem Aleksandra Vučića - kazao je ministar policije i predsednik PS-a Aleksandar Vulin.

Bonus video:

Komentari (3)

Loading
Luka

22.01.2022 06:24

Ni sada kada je Vlada donela odluku da uskrati dalje delovanje u Srbiji kada je litijum u pitanju, takz. ekoloski stručnjaci nisu zadovoljni već su počeli da ispostavljaju nove zahteve.